Sri Lanka vil ennå ikke slippe FN inn i leirer

Først vil de avsløre hvem av flyktningene som har tilhørt Tamiltigrene.

KRIGSSONEN: Dette er et oversiktsbilde av den forlatte krigssonen på nordøst på Sri Lanka.  Foto: AFP PHOTO/JOE KLAMAR/SCANPIX
KRIGSSONEN: Dette er et oversiktsbilde av den forlatte krigssonen på nordøst på Sri Lanka. Foto: AFP PHOTO/JOE KLAMAR/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Sri Lanka vil ennå ikke gi FN fri adgang til leirene der titusener av tamiler er internert. Først vil de avsløre hvem av flyktningene som har tilhørt Tamiltigrene.

Under sitt besøk på Sri Lanka lørdag krevde FN-sjef Ban Ki-moon at hjelpearbeidere fra FN får ubegrenset adgang til leirene der det bor nesten 300.000 mennesker som har flyktet fra krigen mellom regjeringen og Tamiltigrene (LTTE).

Ban besøkte selv en av de største leirene lørdag, der han kunne konstatere at flyktningene hadde stort behov for både mat, vann og bedre sanitære forhold.

President Mahinda Rajapakse sier at det ikke vil være noe problem å slippe inn hjelpearbeidere så fort «sikkerheten» er bedret. Men han vil først ha undersøkt alle flyktningene for å avsløre eventuelle «infiltratører» fra Tamiltigrene.

Leirene er sperret med høye gjerder og piggtråd, og tamilske aktivister kaller dem konsentrasjonsleirer. Myndighetene på sin side bruker betegnelsen velferdsleirer.

Krigen ble avsluttet for en knapp uke siden idet regjeringsstyrker tok kontroll over det siste LTTE-kontrollerte området og drepte en rekke av gruppas ledere. Mellom 80.000 og 100.000 mennesker har mistet livet i den nær 26 år lange borgerkrigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer