- Sri Lankas regjeringshær rykker fram

Srilankiske soldater skal ha forsert enda en av LTTEs forsvarslinjer på den smale kyststripen.

DRAMATISK: Bildet er levert av LTTE-støttespillere, og viser angivelig dramaet og flyktende sivile under beskytning fra Sri Lankiske regjeringsstyrker. AFP PHOTO/HO/TAMILNET/SCANPIX
DRAMATISK: Bildet er levert av LTTE-støttespillere, og viser angivelig dramaet og flyktende sivile under beskytning fra Sri Lankiske regjeringsstyrker. AFP PHOTO/HO/TAMILNET/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Srilankiske soldater skal ha forsert enda en av LTTEs forsvarslinjer på den smale kyststripen der den tamilske geriljaen fortsatt holder stand mot regjeringshæren.

Samtidig melder Røde Kors om harde kamper i nærheten av en medisinsk mottaksstasjon innenfor den LTTE-kontrollerte sonen. Både pasienters og helsearbeideres liv er i stor fare, ifølge en kunngjøring fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC).

- Dette hindrer evakueringen av sårede sivile og deres familier, sier ICRCs representant i Sør-Asia, Jacques de Maio.

Landminer

Sri Lankas forsvarsdepartement har i flere uker varslet at krigen mot LTTE, eller Tamiltigrene, snart er over. Men det har vist seg svært vanskelig å ta kontroll over området der geriljaen befinner seg sammen med opptil 50.000 sivile.

Rundt området som nå er erobret, skal LTTE ha bygd en stor leirvoll. De skal også ha lagt ut landminer, og flere soldater ble «lettere skadd» under fremrykkingen, ifølge departementet.

I kunngjøringen fredag heter det også at Tamiltigrene har etterlatt seg lik på slagmarken, men det oppgis ikke hvor mange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer