Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SSB: 32 % i Oslo har innvandrerbakgrunn

13 % flere med innvandrerbakgrunn i Oslo i dag enn i år 2000.

ØKT ANDEL: I løpet av de siste 15 årene har andelen Oslo-borgere med innvandrerbakgrunn økt med 13 %, og på Stovner har 53 % innvandrerbakgrunn. 
Foto: Bjørn Rørslett / NN / Samfoto
ØKT ANDEL: I løpet av de siste 15 årene har andelen Oslo-borgere med innvandrerbakgrunn økt med 13 %, og på Stovner har 53 % innvandrerbakgrunn. Foto: Bjørn Rørslett / NN / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andelen innbyggere med innvandrerbakgrunn har økt ifra 19 til 32 prosent av befolkningen i hovedstaden siden år 2000, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

I Norge som helhet er tilsvarende tall 15,6 prosent. Til sammen er det 652.044 innbyggere i Oslo i dag, viser SSB-tallene.

58 prosent innvandrerbefolkningen i Oslo har bakgrunn fra Asia og Afrika, mens dette gjelder 45 prosent av dem med innvandrerbakgrunn i hele landet.

Ny rapport om levekår og demografi Torsdag offentliggjorde SSB en omfattende rapport om demografi og levekår hos personer med innvandrerbakgrunn i bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka, Bjerke, Grorud, Stovner, Alna og Søndre Nordstrand.

Her kommer det fram at det bor nesten fem ganger så mange innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre i Oslo som i kommune nummer to, Bergen. Med unntak av Bergen og Stavanger bor det flere med innvandrerbakgrunn bare i Alna bydel enn i noen annen kommune i Norge.

Stovner øverst på listen Stovner er bydelen med høyest andel med innvandrerbakgrunn, med 53 prosent, mens Nordstrand har lavest andel med 16 prosent.

Én av tre med innvandrerbakgrunn i Oslo er fra det som gjerne omtales som vestlige land, altså EU og EØS-området, USA, Canada, Australia og New Zealand.

SSB definerer innvandrerbakgrunn som personer som har innvandret selv, og deres barn født i Norge.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!