SSB: Arbeidsledigheten falt til 4,7 prosent

I november var det 130.000 arbeidsledige her i landet, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

LITEN NEDGANG: Det var en nedgang i arbeidsledigheten på 0,1 prosentpoeng fra oktober til november, viser tall fra SSB.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
LITEN NEDGANG: Det var en nedgang i arbeidsledigheten på 0,1 prosentpoeng fra oktober til november, viser tall fra SSB.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det utgjorde 4,7 prosent av arbeidsstyrken, ett fall på 0,1 prosentpoeng fra måneden før.

Men sysselsettingen faller. Fra august til november gikk den sesongjusterte sysselsettingsprosenten ned med 0,5 prosentpoeng, til 66,8 prosent

Tallet på sysselsatte falt med 14.000 personer, og i samme periode økte befolkningen i alderen 15 til 74 år, og dermed falt sysselsettingsprosenten.

Ledigheten har falt med 0,2 prosentpoeng fra august til november, ifølge sesongjusterte tall fra Arbeidskraftundersøkelsen (AKU). Det tilsvarer 6.000 personer og er innenfor feilmarginen.

Tallet på registrerte ledige og folk på tiltak hos Nav var uendret i samme periode.

SSBs ledighetstall er basert på AKU – Arbeidskraftundersøkelsen – og gjenspeiler hvor mange som anser seg som arbeidsledige. Tallene fra Arbeids- og velferdsetaten er antall registrerte arbeidsledige hos dem. Vanligvis vil AKU-ledigheten være større enn Nav-ledigheten fordi mange som er reelt arbeidsledige, ikke registrerer seg hos Nav. Dette gjelder særlig personer som er nye på arbeidsmarkedet og som ikke har rett til arbeidsledighetstrygd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer