IKKE INVITERT TIL HØRING: Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget inviterer ikke forsker Erling Holmøy til en omfattende høring om SSB som skal holdes 8. januar. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE INVITERT TIL HØRING: Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget inviterer ikke forsker Erling Holmøy til en omfattende høring om SSB som skal holdes 8. januar. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

SSB-høring uten innvandringsforsker

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget inviterer ikke forsker Erling Holmøy til en omfattende høring om SSB som skal holdes 8. januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Prosessen i SSB og det som førte til avgangen til Christine Meyer, ligger til grunn for at en enstemmig komité inviterer til en ganske omfattende høring, sier komitéleder og saksordfører Dag Terje Andersen (Ap).

Under komiteens møte tirsdag ble det bestemt å invitere både finansminister Siv Jensen (Frp) og den avgåtte SSB-sjefen Meyer.

– I tillegg inviterer vi sjeføkonomene i LO og NHO. Vi ønsker også å høre de ansattes representant i SSB-styret, i tillegg til styrelederen i byrået.

Komiteen har ikke diskutert å invitere navngitte forskere, heller ikke mannen bak det såkalte innvandringsregnskapet, Erling Holmøy.

(NTB)