SSB-høring uten innvandringsforsker

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget inviterer ikke forsker Erling Holmøy til en omfattende høring om SSB som skal holdes 8. januar.

IKKE INVITERT TIL HØRING: Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget inviterer ikke forsker Erling Holmøy til en omfattende høring om SSB som skal holdes 8. januar. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE INVITERT TIL HØRING: Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget inviterer ikke forsker Erling Holmøy til en omfattende høring om SSB som skal holdes 8. januar. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Prosessen i SSB og det som førte til avgangen til Christine Meyer, ligger til grunn for at en enstemmig komité inviterer til en ganske omfattende høring, sier komitéleder og saksordfører Dag Terje Andersen (Ap).

Under komiteens møte tirsdag ble det bestemt å invitere både finansminister Siv Jensen (Frp) og den avgåtte SSB-sjefen Meyer.

– I tillegg inviterer vi sjeføkonomene i LO og NHO. Vi ønsker også å høre de ansattes representant i SSB-styret, i tillegg til styrelederen i byrået.

Komiteen har ikke diskutert å invitere navngitte forskere, heller ikke mannen bak det såkalte innvandringsregnskapet, Erling Holmøy.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer