Christine Meyer og SSB

SSB-sjefen om dramaet da Siv Jensen skviste henne ut: - Jeg skjønte det ikke

Det tok lang tid før SSB-direktør Christine Meyer skjønte at det ikke var noen vei tilbake. Nå forteller hun om de to siste dramatiske ukene i jobben.

UTE: I natt fratrer Christine Meyer fra stillingen som administrerende direktør i SSB etter to svært turbulente uker. Hun mener byråets uavhengighet er presset og sier hun er opptatt av å skape ro i organisasjonen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
UTE: I natt fratrer Christine Meyer fra stillingen som administrerende direktør i SSB etter to svært turbulente uker. Hun mener byråets uavhengighet er presset og sier hun er opptatt av å skape ro i organisasjonen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Christine Meyer (53) fratrer i kveld som administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå (SSB) etter et par svært turbulente uker.

Det startet som bråk i organisasjonen knyttet til intern omorganisering. Det endte med det som for mange framsto som en konflikt om innvandringspolitikk, ideologisk strid og en kamp mellom byråets direktør og eieren Finansdepartementet ved finansminister Siv Jensen.

Etter at Jensen fredag erklærte at hun ikke lenger har tillit til Meyer, ga svaret seg selv: Hun kunne ikke fortsette i jobben.

- Ville gjort ting annerledes

- Det er helt sikkert at jeg ville gjort noe annerledes. I hvert fall hvis jeg visste hva utfallet ble. Hvis jeg visste at finansministeren ikke hadde tillit til meg, ville jeg kommet med tiltakene tidligere, sier Christine Meyer til Dagbladet søndag ettermiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer