St. Hans i sol og 20 pluss

- Allerede i morgen kan 30-tallet komme. Sjekk hvor det er varmest i Norge nå.

 VARMER GODT:  Svalbard Seilforening har som tradisjon å markere hovedfeiringen av St. Hans på lørdagen som faller nærmest  selve St. Hans-aften. Her i flott vær med beskjedne tre plussgrader sist lørdag ved Adventsfjorden. Foto: INGEBORG ØIEN THORSLAND.
VARMER GODT: Svalbard Seilforening har som tradisjon å markere hovedfeiringen av St. Hans på lørdagen som faller nærmest selve St. Hans-aften. Her i flott vær med beskjedne tre plussgrader sist lørdag ved Adventsfjorden. Foto: INGEBORG ØIEN THORSLAND.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet.no): Her har St. Hans-feiringen vært i gang lenge. Med tre plussgrader ved Adventsfjorden på Svalbard har innbyggerne behov for ekstravarme fra bålet.

Over det ganske Fastlands-Norge kan kan folket glede seg over adskillig flere plussgrader i kveld - og attpåtil sol fra regnfri himmel.

- Det ser ut til at bare Lofoten/Vesterålen og sørlige deler av Troms har noen regnbyger i kveld, ellers er det opphold og flotte forhold for å kose seg på St. Hans-kvelden, sier vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Har du bilder fra feiring og St. Hans-bål der du er? Send til 2400@db.no !

En rekke målepunkter i Sør-Norge har fått registrert godt over 20 grader i dag.

Aller høyest før Meteorologisk institutt får inn de oppdaterte målingen ved 20-tiden, er Gulsvik i Buskerud med 25,8 grader.

Lenger opp i Hallingdal er det flere noteringer på 24-tallet.

Rett utenfor kontorvinduet på Blindern i Oslo, har Gislefoss registrert 23,7 grader i ettermiddag.

- Kanskje 30 i morgen
Den høyeste maksimumstemperaturen i kongeriket hittil i år, er 29,0 fra pinseaften på togstasjonen på Kotsøy i Sør-Trøndelag.

Gislefoss lover det ikke, men han sier at det er muligheter for at den magiske 30-grensen blir sprengt allerede onsdag.

- Det er nok størst sannsynlighet for at indre strøk i Øst-Norge passerer 30 først denne sommeren. Det er noen dager med ventet godvær de neste dagene, sier vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss.