Sta Milosevic avviser all innblanding

Jugoslavias president avviser igjen all utenlandsk innblanding i konflikten i Kosovo. USAs og Tysklands utenriksministre er ikke helt enige foran stormaktenes møte i morgen..

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Uroen i Kosovo-provinsen kan bli løst utelukkende i Serbia på basis av og innenfor rammen av Serbias konstitusjon og øvrige lover, sa president Slobodan Milosevic etter et møte med Tyrkias utenriksminister Ismail Cem søndag.

Milosevic tilføyde at han var «resolutt» imot enhver internasjonalisering av krisen i Kosovo. Den jugoslaviske presidenten forsvarte de voldsomme aksjonene som sikkerhetsstyrker har gjennomført, og som har kostet flere titall personer livet.

-Å løse krisen inkluderer tiltak for effektiv kamp mot albanske terroristers aktiviteter, som er blitt gjennomført av kompetente statsorganer, sier Milosevic.

Albright og Kinkel

Tysklands utenriksminister Klaus Kinkel og USAs utenriksminister Madeleine Albright sa søndag at de står sammen om nødvendigheten av å stoppe volden i Kosovo.

- Drapene må stoppes nå, sa Albright, som tilføyde at det er nødvendig med øyeblikkelige aksjoner mot regimet i Beograd.

Kinkel påpekte imidlertid at de to ikke var helt enige.

- Det er praktisk talt ingen uenighet med USA, bortsett fra en liten detalj, sa Kinkel, men nektet å utdype hva uenigheten dreier seg om.

Intervensjon

Bosnias statsminister Haris Silajdzic oppfordret i dag det internasjonale samfunnet til å gripe inn militært i Kosovo.

- Internasjonal militær intervensjon er den eneste måten man kan stoppe drapene på sivile der på, sa Silajdzic til det statlige fjernsynet. - Væpnet makt må settes inn før det er for sent.

Silajdzic, som var bosnisk statsminister også under krigen, men nå deler stillingen med en bosnisk serber, holder uten reservasjoner ledelsen i Beograd ansvarlig for volden i Kosovo.

- Ledelsen i Beograd gir ikke opp prosjektet uten det brukes makt. Dette er resultatet av en kontinuerlig hegemoni-politikk i hele det tidligere Jugoslavia, sa Silajdzic. (NTB/Reuters)

ENIGE: Madeleine Albright og Klaus Kinkel vil bruke makt for å stanse drapene i Kosovo.