STORBERGET MED PEKEFINGER TIL MEDIA: Stortingspolitiker Knut Storberget mener mediene bygger opp idrettsprofiler, men så fort de får problemer rives de i stykker igjen. Han maner til varsomhet og om å se mennesket Petter Northug i saken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
STORBERGET MED PEKEFINGER TIL MEDIA: Stortingspolitiker Knut Storberget mener mediene bygger opp idrettsprofiler, men så fort de får problemer rives de i stykker igjen. Han maner til varsomhet og om å se mennesket Petter Northug i saken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Stå på, Petter Northug!

Knut Storberget mener media dømmer for raskt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før klokka 21.00 i går innrømmet Petter Northug jr. i en pressemelding at det var han som satt bak rattet i sin Audi sponsorbil da den krasjet i et autovern i Trondheim.

Han innrømmet videre at han hadde promillekjørt.

Tidligere justisminister, advokat og nå stortingspolitiker Knut Storberget i Arbeiderpartiet var få minutter senere ute og kommenterte saken på Twitter. Han manet til varsomhet og minnet om at Northug også bare er et menneske.

- Stå på Petter Northug! skrev han og lenket direkte til ski-profilen.

Forsvarer ikke fyllekjøring Storberget, som er avholdsmann, understreker overfor Dagbladet at han på ingen måte forsvarer promillekjøring.

- Kriminelle handlinger skal få konsekvenser, men jeg skrev stå på til ham for at han skal komme seg gjennom dette, at han skal leve som menneske og idrettsutøver, sier Storberget.

Han mener mediene er alt for raske til å dømme.

- Vi har blitt en nasjon som bygger opp idrettsprofiler og forbilder, men når noen får problemer er Dagbladet og andre medier veldig raske til å rive ned. Det er det jeg mener, sier han.

Håper å se han i skisporet igjen Statsminister Erna Solberg mener i likhet med Storberget at promillekjøring skal få konsekvenser.

- Det er trist. Det er trist for ham, det er trist for alle de som har sett opp til ham. Og det er en alvorlig sak, det han har gjort. Det å kjøre med promille er farlig. Det er skaper farlige situasjoner for andre. Han må ta sin straff. Og så håper likevel at når han er ferdig med det, at vi ser han igjen i skisporet og at han gir oss flere gode minner. Han har gitt oss mange allerede, sa hun til Dagbladet tidligere i dag.

- Så du mener det finnes tilgivelse for ham?

- Ja, jeg mener at når folk har sonet straffen sin, så skal man i vårt samfunn få muligheten til å komme tilbake. Og jeg vil at han skal ha det å kunne se fram til.

Kan ta uker - Det at du i det hele tatt ringer meg nå om dette er et godt tegn på at vi er for raske til å dømme, sier Storberget til Dagbladet.
Politiet i Trondheim holdt tidligere i dag en kort pressekonferanse om saken.

- Det kan ta flere uker for svarene på blodprøvene er klare. Den vil gi svar på påvirkningsgrad, sa politiadvokat Monica Grøtte Estenstad.

- Northug har selv erkjent forholdene. Vi har tatt en utvidet prøve. Det er en blodprøve som vil gi politiet svar. Graden av påvirkningen er førende for straffeutmåling, sier politiadvokaten.


Det er foreløpig ikke kommet noen formell siktelse mot Northug, eller den andre personen som var med i bilen.

KRASJET: Bilen til Petter Northug braste inn i autovernet i General Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen.
Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
KRASJET: Bilen til Petter Northug braste inn i autovernet i General Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix Vis mer