- Stå samlet for å seire

Statsminister Atal Behari Vajpayee fastslår i dag at Indias tålmodighet med Pakistan er slutt. Nå skal atommakten med over en milliard innbyggere knuse terrorismen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vajpayee ber folket sitt stå samlet for å seire. Den indiske statsministeren ber det internasjonale samfunnet forstå at det går en grense for hva India kan tolerere fra Pakistan. Vajpayee sa også at India skulle ha slått tilbake mot Pakistan samme dag som angrepet på den indiske nasjonalforsamlingen fant sted 13. desember i fjor.

14 mennesker mistet livet i skuddvekslingen ved nasjonalforsamlingen. India beskylder Pakistan for å støtte muslimske separatister som India mener sto bak angrepet.

- Forholdet mellom India og Pakistan har nådd punktet der det er en alvorlig trussel om krig, sier Pakistans president Pervez Musharraf.

Musharraf sier i et intervju med den amerikanske avisen Washington Post søndag at situasjonen er eksplosiv. Pakistan prøveskjøt lørdag og søndag raketter som kan bære atomstridshoder.

Onsdag sa den indiske statsministeren til indiske soldater at tiden var kommet for en «avgjørende kamp», noe som økte frykten for krig mellom de to landene.

Atommaktene India og Pakistan strides om herredømmet i Kashmir, og har vært på randen av krig flere ganger. Spenningen økte etter at pakistanske ekstremister rettet et blodig angrep på en indisk militærforlegning i Kashmir 14. mai.

(NTB)

<B>HAR FÅTT NOK: Vajpayee gir Pakistan klar beskjed om at grensa er nådd for hva India vil finne seg i.