Stabburet Øyenkilen reddet

Fredrikstad (NTB): Styret i Orkla Foods vil opprettholde produksjonen ved Stabburet Øyenkilen utenfor Fredrikstad. Fabrikken som har 47 ansatte, har vært truet av nedlegging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi visste ikke hva utfallet ville bli av styremøtet, og er derfor utrolig glade i dag, sier hovedtillitsvalgt Mariann Olsen til NTB.

- Et skår i gleden er det naturligvis at bemanningen skal reduseres med 11,5 årsverk fra 1. februar. Men vi har håp om at de overtallige skal få jobb ved andre av Stabburets anlegg. Dette er noe vi vil jobbe med de neste ukene, sier Olsen.

Stabburet Øyenkilen produserer ansjos og makrell i tomat - et produkt som enkelte mener er like norsk som geitosten. Orkla Foods ønsket i utgangspunktet å flytte produksjonen til Abba Seafoods hovedanlegg i Kungshamn i Sverige.

Innpå 400 mennesker - ansatte og folk fra nærmiljøet - var ikke sene om å protestere da flytteplanene ble kjent i november.

- Jeg vet ikke i hvilken grad protestene har påvirket avgjørelsen. Sikkert er det i alle fall at vi skal stelle riktig godt med maskinene våre, sier hovedtillitsvalgt Mariann Olsen.

Styret i Orkla Foods påpeker at «produksjonsstrukturen innenfor sjømat vil bli vurdert på nytt når det oppstår større investeringsbehov, eller når vesentlige markedshensyn og økonomiske forhold tilsier det».