Stabeis og stril

Navn: John Alvheim Alder: 70 Yrke: Sosialpolitiker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

John Alvheim var knapt kåret til Norges mektigste mann i helsepolitikken før han slo til igjen. I en tale på Cuba natt til i går slo han fast at Castros kommunistregime har et bedre menneskesyn enn Norge, og at det er dobbeltmoral å kritisere landet for brudd på menneskerettighetene.

Noen mener kanskje det begynner å rable for den gamle strilen, men det er nå en gang slik han er. Han mener Norge har noe å lære av kubansk helsevesen og avviser all kritikk om at sosialkomiteens reise er misbruk av skattepenger. Are Næss boikotter turen, mens Gunhild Øyangen og Annelise Høegh sier som Trumpeterstråle i Peer Gynt: «Jeg får vel følge Dem på færden, men protesterer for alverden.»

Alvheim bruker overdrivelse som politisk kommunikasjon og føler seg meget vel hjemme i fjernsynsdebatter om all elendigheten i fedrelandet. Men han blir også hørt. Dels fordi han kan helse- og sosialpolitikk, dels fordi han snakker et språk folk forstår, men kanskje mest fordi ingen er i tvil om mannens rettferdighetssans.

Avisa Dagens Medisin kåret ham denne uka til Norges mektigste mann i helsepolitikken. Foran statsministeren, helseministeren, helsedirektøren og høyt profilerte sosialpolitikere. Kriteriene var blant annet posisjon, personlig innsats og gjennomslagskraft i media. Det er ikke rart Alvheim ble rørt av plassering og hederlig omtale. Det blir sjelden representanter for Fremskrittspartiet til del, og han har nok følt de skjeve blikkene fra såkalt høye herrer og damer i regjering, departement og helsetilsyn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer