Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Stabil Ap-regjering bedre enn vinglete Bondevik

LANGESUND (NTB): - Det er bedre med en stabil Arbeiderparti-regjering enn en ustabil og vinglete Bondevik-regjering, sier Fremskrittspartiets Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet vil bidra til å felle Bondevik-regjeringen dersom den foreslår økte skatter og avgifter i statsbudsjettet, sier Frps finanspolitisk talskvinne.

- Den blokkuavhengige politikken til Bondevik er en farse. Regjeringen må velge side. I en situasjon der Bondevik fortsetter å vingle, er det bedre med en forutsigbar politikk fra Jagland. Men dette er et vanskelig valg fordi det ikke er sikkert det blir bedre med Jagland, sier Jensen.

Forslag om økte skatter og avgifter vil bli møtt med en kald skulder fra Frp. I fjor foreslo Frp kutt på 28 milliarder kroner i skatter og avgifter, og 13-15 milliarder i reduserte offentlige utgifter i sitt alternative statsbudsjett. Siv Jensen varsler tilsvarende kutt fra Frp i år.

Gå av

- Jeg er ikke med på en eneste skatte- eller avgiftsskjerpelse. Da får heller regjeringen gå av. Det går en grense for hvor mye vi skal være med på, sier Jensen.

Hun regner med å få gehør i Frp for at nok er nok, og at Bondevik-regjeringen ikke kan regne med noen støtte dersom den foreslår økte avgifter.

- Det er ingen grunn til at vi skal fortsette å være Bondeviks reddende engler, sier hun.

Vil ha Stoltenberg

Jensen gjentar at Frp ville foretrukket en Ap-regjering ledet av Jens Stolenberg, fordi han «på sikt ville føre en Frp-politikk i Norge». Men selv om Jagland forblir Aps statsministerkandidat, er han å foretrekke fremfor en Bondevik-regjering med Sponheim og andre statsråder i fri dressur, mener Jensen.

- Dette er et valg mellom pest og kolera, sier Jensen.

Jensen varsler at Frp i tillegg til kutt i skatter og avgifter vil foreslå kutt i overføringene til landbruket, u-hjelpen, og generelt kraftig reduksjon av statsstøtten til næringslivet.

Fordi Frp vil ha svært store problemer med å få gjennomslag i Stortinget for noen av sine kuttforslag, er Jensen villig til å diskuterer ulike typer avgiftskutt i forhold til enkelte økte avgifter hun mener «går til nødvendige formål», uten at hun kan utpeke noen slike.

- Mitt krav er imidlertid at det minimum blir et nullsumspill mellom økninger og reduksjoner, sier Jensen.

(NTB)

STABILITET: Fremskrittspartiets finanspolitiske talskvinne Siv Jensen er lei av en svak Bondevik-regjering. Hun vil heller ha en sterk Jagland-regjering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!