Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Stabilt for 16-åringen

Ble truffet under skuddsalvene mot Hvalstad asylmottak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Asylmottaket på Hvalstad i Asker ble truffet av flere skudd i går.

Et av skuddene traff en gutt (16) mens han sov. 16-åringen ble truffet i låret, og prosjektilet gikk deretter opp i buken.

I natt svevde 16-åringen mellom liv og død. Nå skal situasjonen være alvorlig, men stabil, ifølge politiinspektør Einar Aas i Asker og Bærum politidistrikt.

- Sykehuset vurderer å operere ham på nytt, men tilstanden hans er stabil, sier Aas til Dagbladet.no.

18.juli er Vidkun Quslings fødselsdag, og politiet har ikke vært avvisende til at nynazister har skutt mot asylmottaket for å markere dagen.

Politiet patruljerer nå området rundt asylmottaket.

- Det er en alvorlig hendelse som skaper engstelse i samfunnet på Hvalstad. Derfor velger vi å være tilstede med patruljer, for å bidra til å at tryggheten skal komme tilbake igjen, sier Aas. 

Han vil kommentere om politiet har fått inn tips i saken.

PATRULJERER: Politiet patruljerer nå området asylmottaket ligger i. Beboere og naboer føler seg utrygge etter skuddene som ble løsnet mot mottaket i går. Foto: John Terje Pedersen, Dagbladet
PATRULJERER: Politiet patruljerer nå området asylmottaket ligger i. Beboere og naboer føler seg utrygge etter skuddene som ble løsnet mot mottaket i går. Foto: John Terje Pedersen, Dagbladet Vis mer
image: - Stabilt for 16-åringen
ETTERFORSKER: Politiinspektør Einar Aas utelukker ikke at nazister kan stå bak skuddsalvene mot Hvalstad asylmottak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!