Stabilt for brannskadde i Bergen

Tilstanden var søndag ettermiddag alvorlig, men stabil for den 15 år gamle jenta Neda Ghilichkhani og den 19 år gamle gutten Norden La Ma, som begge blir behandlet på Haukeland sykehus i Bergen for brannskadene de fikk i katastrofebrannen i Göteborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nærmeste pårørende til de to svenske ungdommene som blir behandlet på Haukeland sykehus etter brannen i Göteborg møtte pressen på sykehuset søndag. Fra venstre: Leif Lindvall, Laxmi Anderson og Hajbibi Ghilichkhani.

Avdelingsoverlege Hallvard Vindenes ved plastisk-kirurgisk avdeling ved brannskadeavsnittet på sykehuset sier at tilstanden for de to ikke er livstruende i øyeblikket, men at det med brannskader kan inntre komplikasjoner underveis i behandlingen.

Røykskader

Den 19 år gamle gutten har ikke vært ved bevissthet etter at han kom til sykehuset i Bergen. Han har vært behandlet i trykktank for å få bort karbonoksyd fra brannsårene.

Vindenes betegner brannskadene som middels alvorlige. I tillegg har de to pasientene fått røykskader i lungene, noe som forverrer tilstanden. Det er mistanke om at gutten også har fått fallskader, men det er ikke påvist noe brudd. Begge vil bli operert for å fjerne ødelagt hudvev og transplantere hud fra andre deler av kroppen. Tilstanden har stabilisert seg for begge etter at de kom til Haukeland sykehus fredag kveld.

To sønner skadd

De nærmeste pårørende til de to pasientene kom i helgen fra Sverige til Bergen. På en pressekonferanse på Haukeland sykehus søndag fortalte Nordens mor, Laxmi Anderson, at hun har en sønn til som også ble skadd i brannen i Göteborg. Den andre gutten er 21 år gammel og ligger på sykehus i Göteborg. Han er ved bevissthet. Begge guttene kommer fra Nepal.

- Det var først lørdag morgen klokken fem at jeg fikk vite at Norden var på sykehus i Bergen. Fra jeg fikk vite om brannen hadde jeg da lett etter ham, spurt kamerater om de hadde sett ham og lett på flere sykehus, sier Laxmi Anderson.

Hajbibi Ghilichkhani er mor til Neda. Hun forteller at datteren var innlagt på et sykehus i Sverige før hun ble transportert til Haukeland sykehus.

Begge mødrene er glade for at barna deres får behandling ved Haukeland sykehus.

- Vi har hørt at dette sykehuset har en høyt kvalifisert avdeling for brannskader, sier de.

(NTB)