Stablet øl og sprit langs E18

Bilister gjorde store øyne i formiddag, da de passerte Feset i Bamble.

BESLAG: Tre polakker er arrestert etter at UP stoppet dem og gjorde beslag i store mengder øl, sprit og sigaretter under en rutinekontroll på E18 i dag. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
BESLAG: Tre polakker er arrestert etter at UP stoppet dem og gjorde beslag i store mengder øl, sprit og sigaretter under en rutinekontroll på E18 i dag. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BAMBLE (Dagbladet): Under en ren rutinekontroll knep UP tre polakker i å smugle store mengder øl, sprit og sigaretter. Etter hvert som varene ble dratt ut av bilen, en Volvo stasjonsvogn, vokste berget med avgiftsbelagte drikkevarer.

Ups tjenestemenn forteller til Dagbladet at polakkene hadde fått stablet inn i bilen i alt 44 brett med øl, 30 liter med sprit og 8000 sigaretter, uten at dette kunne sees fra utsiden.

- De hadde blant annet tatt ut seter for å få dette til, sier en av tjenestemennene.

Forklaring Språkproblemer var et hinder for UPs folk da de ønsket en forklaring på smuglingen. Men det de fikk ut av polakkene var at de hadde kjørt på grønt, samt at de undret seg på hva kvotene er i Norge.

Da politiet forklarte at dette, tok de rett kvote fra sitt velfylte lager i bilen. Den gikk ikke.

Hvor polakkene er hjemmehørende hen i Norge ble heller ikke avklart. Men trolig var de på  gjennomreise til andre steder.

Ups folk vil ikke ut med hvor mange slike beslag de foretar i løpet av året, men sier det er noen.

Vindusspylervæske Berget med drikkevarer vakte naturlig nok oppsikt blant de forbipasserende bilistene. Men det ble ikke stående lenge. Tollvesenets folk var varslet, og ankom etter kort tid for å ta beslaget med til registrering og senere destruksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer