BESLAG: Tre polakker er arrestert etter at UP stoppet dem og gjorde beslag i store mengder øl, sprit og sigaretter under en rutinekontroll på E18 i dag. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
BESLAG: Tre polakker er arrestert etter at UP stoppet dem og gjorde beslag i store mengder øl, sprit og sigaretter under en rutinekontroll på E18 i dag. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer

Stablet øl og sprit langs E18

Bilister gjorde store øyne i formiddag, da de passerte Feset i Bamble.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BAMBLE (Dagbladet): Under en ren rutinekontroll knep UP tre polakker i å smugle store mengder øl, sprit og sigaretter. Etter hvert som varene ble dratt ut av bilen, en Volvo stasjonsvogn, vokste berget med avgiftsbelagte drikkevarer.

Ups tjenestemenn forteller til Dagbladet at polakkene hadde fått stablet inn i bilen i alt 44 brett med øl, 30 liter med sprit og 8000 sigaretter, uten at dette kunne sees fra utsiden.

- De hadde blant annet tatt ut seter for å få dette til, sier en av tjenestemennene.

Forklaring Språkproblemer var et hinder for UPs folk da de ønsket en forklaring på smuglingen. Men det de fikk ut av polakkene var at de hadde kjørt på grønt, samt at de undret seg på hva kvotene er i Norge.

Da politiet forklarte at dette, tok de rett kvote fra sitt velfylte lager i bilen. Den gikk ikke.

Hvor polakkene er hjemmehørende hen i Norge ble heller ikke avklart. Men trolig var de på  gjennomreise til andre steder.

Ups folk vil ikke ut med hvor mange slike beslag de foretar i løpet av året, men sier det er noen.

Vindusspylervæske Berget med drikkevarer vakte naturlig nok oppsikt blant de forbipasserende bilistene. Men det ble ikke stående lenge. Tollvesenets folk var varslet, og ankom etter kort tid for å ta beslaget med til registrering og senere destruksjon.

Det blir til vindusspylerveske, sa tollvesenets folk.

De tre polakkene ble arrestert og kjørt til Telemark politikammer i Skien for avhør.

Jourhavende politijurist, Gunstein Bjørgum, kan ikke si mye om saken. Men antar at forholdet vil komme inn under Tolloven. Hva strafferammen vil havne på kan han ikke si noe om foreløpig. Først må smuglerne avhøres, og anmeldelse skrives.

STABLET: Her stabler tollvesenets folk og politiet inn beslaglagt øl, sprit og sigaretter i tollvesenets bil i bakgrunnen. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
STABLET: Her stabler tollvesenets folk og politiet inn beslaglagt øl, sprit og sigaretter i tollvesenets bil i bakgrunnen. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer