Stabsmedlem fersket med hasj

100 gram hasj beslaglagt totalt.

HER FINNER GORDON HASJ: Riktignok i baklomma til Dagbladets utsendte journalist, som vel å merke ble forsynt av politiet. Schäferen er dyktig også i virkelige situasjoner, og har bidratt till beslaget av 100 gram hasj på Hove. Illustrasjonsfoto: LARS EIVIND BONES
HER FINNER GORDON HASJ: Riktignok i baklomma til Dagbladets utsendte journalist, som vel å merke ble forsynt av politiet. Schäferen er dyktig også i virkelige situasjoner, og har bidratt till beslaget av 100 gram hasj på Hove. Illustrasjonsfoto: LARS EIVIND BONESVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| TROMØYA (Dagbladet.no): Et av stabsmedlemmene på Hovefestivalen er tatt for narkobesittelse. Politiet utelukker ikke at det foregår nedgraving av depoter.

- Vedkommende har hatt tilgang her siden april. Han har kunnet tatt ut så mye han bare ville, men om han hadde et depot eller ikke, blir jo rein spekulering, sier Vidar Arnesen, hundefører i politiet.

- Vi har ikke avdekka nedgravde depoter, men vi utelukker ikke at det foregår. Klart at det er mange lokale som kan komme og grave ned ulovlige rusmidler, sier Asbjørn Røed, leder av narkoavsnittet i arendalpolitiet.

Langer tatt på fersken
Ettersom Hove-området er så stort, har ikke politiet mulighet til å finkjemme det.

- Én uke før festivalen, hadde jeg en økt med bikkja, men det var mest for treningens skyld, sier hundefører Vidar, som daglig patruljerer området med den sorte schäferen Gordon.

Politiet tror at enkelte er på campområdet kun for å drive salg. Tirsdag pågrep de en mann som åpenbart var selger.

- Mannen hadde forskjellige sorter narkotika, som hasj, tabletter og pulverstoffer. Han gikk også med 18 200-lapper, sier narkosjef Røed.

Åpne for å la ham jobbe igjen
Festivalsjef Morten Sandberg påpeker at stabsmedlemmet som ble tatt på fersken ikke er ansatt i Hovefestivalen, men at han utleid av sin arbeidsgiver. Mannen jobbet med infrastruktur og logistikk.

- Vi tok saken alvorlig, og har klippet av båndet til vedkommende. Han er fryktelig lei seg, og har veldig lyst til å jobbe med nedrigg i etterkant av festivalen. Det er vi åpne for, sier Sandberg.

- Vi har nulltoleranse både for frivillige og stabmedlemmer, poengterer han.

100 gram beslaglagt
Totalt har cirka 100 gram hasj og marihuana blitt beslaglagt de første dagene av Hovefestivalen.

- Jeg fant nettopp sju og et halvt gram i et steingjerde, men det er vel heller deponering for eget dagsforbruk enn for salg. Kanskje personen som besatt hasjen så en hundepatrulje og ville gjemme den, sier hundefører Vidar Arnesen.

Lensmann Jan Sverre Krogstad melder at også amfetamin og piller er beslaglagt, men i mindre omfang.

- I går ble totalt ni personer tatt for narkotikabesittelse. En har også blitt bøtelagt for et grovt tilfelle av offentlig urinering, sier Krogstad, som dessverre ikke vet noe mer om sistnevnte.

Han nevner også at en person er sendt til legevakta etter å ha fått et spark i hodet utenfra mens vedkommende lå i teltet sitt.

AKTIV PÅ CAMPEN: Hundefører Vidar Arnesen og Gordon patruljerer campen iherdig. Foto: LARS EIVIND BONES
AKTIV PÅ CAMPEN: Hundefører Vidar Arnesen og Gordon patruljerer campen iherdig. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
TAKLER MENGDER: Gordon er spesialist på å snuse i folkemengder. Foto: LARS EIVIND BONES
TAKLER MENGDER: Gordon er spesialist på å snuse i folkemengder. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer