Stadig færre amerikanere støtter krigen i Afghanistan

Viser en fersk meningsmåling.

I AFGHANISTAN: Her holder amerikanske soldater vakt ved en enngang til en amerikansk base i Kandahar. Foto: REUTERS/ Ahmad Nadeem/Scanpix
I AFGHANISTAN: Her holder amerikanske soldater vakt ved en enngang til en amerikansk base i Kandahar. Foto: REUTERS/ Ahmad Nadeem/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

69 prosent av de spurte mener at amerikanske soldater ikke har noe i Afghanistan å gjøre, viser målingen som er utført for The New York Times og CBS News. I november svarte 53 prosent av de spurte det samme.

68 prosent mener at krigen i Afghanistan går «delvis dårlig» eller «svært dårlig», mot 42 prosent for fire måneder siden.

Ifølge målingen synker oppslutningen om USAs krigføring i Afghanistan både blant republikanere og demokrater, men mest blant de siste.

60 prosent av republikanerne mener at krigen går «delvis dårlig» eller «dårlig», mot 40 prosent i november 2011.

Blant demokratene mener 68 prosent det samme, mot 38 prosent i forrige måling.

USA og NATO planlegger å trekke sine soldater ut av Afghanistan innen utgangen av 2014, men amerikanere flest mener at det bør skje tidligere.

44 prosent av de spurte mener tilbaketrekningen bør skje raskere en planlagt, 3 prosent mener det bør skje umiddelbart, mens 33 prosent mener at president Barack Obama bør holde fast ved den planlagte timeplanen.

17 prosent mener de amerikanske styrkene bør bli værende så lenge det trengs for å stabilisere situasjonen i Afghanistan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer