Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktningkrisa

Stadig færre asylsøkere kommer til Norge: - Sender et tydelig signal

102 enslige asylsøkere til Norge i løpet av årets tre første måneder. Det er en betydelig nedgang fra samme tid i fjor. 

SÅÅÅÅÅ FÅ: Per Sandberg fyller inn for Sylvi Listhaug og er svært godt fornøyd med at få enslige asylsøkere finner veien til Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SÅÅÅÅÅ FÅ: Per Sandberg fyller inn for Sylvi Listhaug og er svært godt fornøyd med at få enslige asylsøkere finner veien til Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ferske tall fra UDI viser en nedgang på 63 prosent i antall mindreårige asylsøkere som ankom Norge i løpet av årets tre første måneder.

Nedgangen er sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

I 2016 kom det 102 enslige mindreårige asylsøkere til Norge i løpet av årets tre første måneder. I 2017 har det kommet 38.

Per Sandberg (Frp), konstituert innvandrings- og integreringsminister i Sylvi Listhaugs (Frp) barselpermisjon, er strålende fornøyd med UDIs tall.

- Dette viser at en streng politikk virker, sier Sandberg til Dagbladet.

Statsråden sier UDIs tall viser at budskapet om Norge som et land hvor innvandringspolitikken er streng virkelig begynner å slå rot ute i verden.

- Det har vært vår intensjon hele veien å føre en streng politikk som forhindrer en ny asylstrøm og som sender et tydelig signal om at hvis du ikke krav på beskyttelse bør du ikke reise til Norge. Vi må huske at det kom over 5.500 mindreårige i 2015, sier Sandberg.

Norge skal også i løpet av 2016 og 2017 ta imot 1500 relokaliserte asylsøkere fra Italia og Hellas i tråd med et vedtak på Stortinget.

Det kommer også færre asylsøkere total til Norge i år. UDIs tall viser at 612 asylsøkere kom til Norge i januar, februar og mars i år. Det totale antallet for samme tidsrom i fjor var 988

Totalt er tallet på ankomne for 2017s tre første måneder 1249 dersom man tar med relokaliserte flyktninger fra Sør-Europa.