Stadig færre dør i trafikken

100 færre omkomne hittil i år enn i hele fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I fjor var det 257 personer som omkom i trafikken. I løpet av årets ni første måneder er det kun 157 omkomne som føyer seg inn i den triste statistikken. Det er derfor grunn til å tro at det totale antall drepte i trafikken vil ligge godt under tallet for 2004, viser tall fra Trygg Trafikk.

Utrykningspolitiet (UP) er svært fornøyd med nedgangen i antall omkomne.

- Vi har hatt et godt, langsiktig samarbeid med Trygg Trafikk, Vegvesenet og en rekke andre aktører for å få til en vedvarende positiv utvikling, sier Roar S. Larsen konstituert UP-sjef.

Når det gjelder forklaringer på de reduserte dødstallene, peker han blant annet på ordningen med prikkbelastninger, bedre veier og mer trafikksikre biler.

- Det er vanskelig å peke ut én forklaring på utviklingen, men vi ser de samme tendensene i mange europeiske land. Jeg tror det har å gjøre med at bilførere begynner å bli mer bevisste hva gjelder bruk av bilbelte og nulltoleranse for rus bak rattet, sier Larsen.

Fylkesvis viser statistikken at Buskerud er det fylket som har hatt flest omkomne i trafikkulykker. Der har 16 personer dødd. Deretter følger Rogaland og Telemark med 14 døde hver og på tredjeplass ligger Hedmark med 13 omkomne.

<B>SAMME I EUROPA:</B> Også i flere andre europeiske land, er det nedgang i antall dødsofre i trafikken, forteller konstituert UP-sjef Roar S. Larsen.