LITEN TILLIT:   Justisminister Anders Anundsen (Frp) er ikke overrasket over den nye målingen. Illustrasjonsfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
LITEN TILLIT: Justisminister Anders Anundsen (Frp) er ikke overrasket over den nye målingen. Illustrasjonsfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.Vis mer

Stadig færre tror norsk politi kan avverge terrorangrep

Viser ny måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig færre nordmenn har tillit til at politiet kan avverge et terrorangrep mot Norge, viser en ny måling.

 I målingen gjort av InFact for VG svarer 39 prosent ja på spørsmålet om de har tillit til at politi- og sikkerhetstjenester kan avverge et terrorangrep mot Norge.

Til sammenligning svarte 50 prosent ja på nøyaktig samme spørsmål 24. juli i fjor, dagen det ble kjent at det forelå en konkret terrortrussel mot Norge.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) er ikke overrasket over den nye målingen:

- Vi opplever et krevende trusselbilde, og hendelsene i Canada, Frankrike og Danmark viser at det er meget krevende å avverge denne typen terror, sier Anundsen til VG.

- Jeg er ikke sikker på at undersøkelsen i realiteten viser redusert tillit til politi og sikkerhetstjenester, men kanskje en økende erkjennelse av hvor komplisert det faktisk er å avverge denne formen for terror, sier justisministeren.

I den nye InFact-målingen svarer også 73 prosent av de spurte ja på spørsmålet om den siste tidens terrorangrep øker sjansene for et terroranslag i Norge.

(NTB)