FÆRRE TROR: For første gang siden 1985 er det like mange som tror og ikke tror på gud. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB Scanpix
FÆRRE TROR: For første gang siden 1985 er det like mange som tror og ikke tror på gud. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB ScanpixVis mer

Stadig færre tror på gud

Nå er det like mange som svarer nei som ja på spørsmålet «Tror du på Gud».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ipsos MMI har stilt nordmenn dette spørsmålet siden 1985, og for første gang er det nå like mange som svarer nei som ja - 38 prosent. 24 prosent svarer «usikker», skriver Vårt Land.

- Det samsvarer med sekulariseringen som har funnet sted over lengre tid, og som viser seg i synkende dåpstall og ved at flere konfirmerer seg borgerlig, sier stipendiat Silje Kvamme Bjørndal ved Det teologiske menighetsfakultet.

Forskningssjef Paul Brekke ved Ipsos MMI sier det er flere kvinner enn menn som sier at de tror, men at andelen har andelen sunket jevnt blant begge kjønn de siste ti årene.

- Befolkningen blir mindre troende. Likevel er det grunn til å anta at manges tro ikke fanges opp på grunn av spørsmålsstillingen i denne undersøkelsen, sier forsker Pål Ketil Botvar ved Institutt for kirke-, religions- og livssynsforskning (KIFO).

(NTB)