Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktninger i Afghanistan

Stadig flere afghanere blir drevet på flukt

Krigen i Afghanistan har drevet nærmere 20 000 mennesker på flukt fra sine hjem hittil i år.

<b>MANGE I PAKISTAN:</b> En afghansk flyktning serverer mat i en flyktningleir i Islamabad i Pakistan. Myndighetene i Islamabad hevder det gjemmer seg ekstremister i flyktningleirene og vil sende alle flyktninger tilbake for å fjerne ekstremisme fra Pakistan. Foto: Aamir Qureshi / AFP / NTB Scanpix
MANGE I PAKISTAN: En afghansk flyktning serverer mat i en flyktningleir i Islamabad i Pakistan. Myndighetene i Islamabad hevder det gjemmer seg ekstremister i flyktningleirene og vil sende alle flyktninger tilbake for å fjerne ekstremisme fra Pakistan. Foto: Aamir Qureshi / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I gjennomsnitt flykter det nå 385 afghanere hver dag, de fleste fra østlige og vestlige regionene i landet, viser en rapport fra FNs nødhjelpskoordinator (OCHA).

I fjor ble 460 000 drevet på flukt fra sine hjem som følge av krigen i landet, og året før måtte over 660 000 flykte.

Nesten 2,5 millioner afghanere er ifølge UNHCR registrert som flyktninger, men det antas at ytterligere 1 million afghanere lever som uregistrerte flyktninger i Pakistan.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!