Stadig flere barn lever i fattigdom i Norge

Både Bondevik II-regjeringen og de rødgrønne skulle bekjempe fattigdommen. Men siden 2002 har antall barn i fattige familier økt.

FÅR IKKE ALT: Mens mange norske barn har overfylte barnerom og alt de ønsker av mat, spill og dingser, opplever et økende antall barn det stikk motsatte. I 2006 levde så mange som 86.000 barn i fattigdom, viser en ny Fafo-rapport. Illustrasjonsfoto: Kristin Svorte/Dagbladet
FÅR IKKE ALT: Mens mange norske barn har overfylte barnerom og alt de ønsker av mat, spill og dingser, opplever et økende antall barn det stikk motsatte. I 2006 levde så mange som 86.000 barn i fattigdom, viser en ny Fafo-rapport. Illustrasjonsfoto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GRORUD NÆRSENTER (Dagbladet): Stadig flere barn i Norge opplever fattigdom, går det fram av en Fafo-rapporten «Barnefattigdom i Norge. Omfang, utvikling og geografisk variasjon», som blir presentert på et frokostmøte i dag. Her er noen av funnene:

• Barnefattigdommen økte fra 5,1 prosent til 7,9 prosent fra 2000 til 2006. Det betyr at 85.000 barn lever i fattige familier - mot 50.000 i 2000.

• En større andel av sosialhjelpsmottagere er nå under fattigdomsgrensa. Trygd er i mindre grad enn før i stand til å løfte barnehusholdninger over fattigdomsgrensa.

• Andelen fattige blant barn av enslige forsørgere har doblet seg fra 2000 til 2006.

• Forskerne har også tall fra 2007, men har ikke full oversikt her: - Men tallene fra 2007 viser at det heller ikke her er en nedgang i disse tallene. Det er heller en liten økning, sa Fafos forskningssjef Tone Fløtten på frokosten i dag.

- Barnefattigdom rammer spesielt barn av foreldre med lav utdanning, foreldre uten fast jobb og foreldre med ikke-vestlig innvandringsbakgrunn. Barn i store husholdninger, med enslig forsørger, i husholdninger som mottar sosialhjelp eller er velferdsstatsavhengige er også utsatt, sier generalsekretær i Redd Barna, Gro Brækken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer