Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Stadig flere er villige til å betale over 50 millioner for bolig

Det er flyttet noen grenser for hva folk er villig til å betale for de aller dyreste eiendommene, mener megler Torbjørn Ek.

Betaler mer: Eiendomsmegler Torbjørn Ek mener nordmenn er villige til å betale mer for de dyreste eiendommene. Foto: Finansavisen
Betaler mer: Eiendomsmegler Torbjørn Ek mener nordmenn er villige til å betale mer for de dyreste eiendommene. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: - Det har vært noen rekordtransaksjoner, og folk begynner å venne seg til høye tall. Det er flere ting som selges til 50-60 millioner kroner og mer, sier eiendomsmegler Torbjørn Ek i HouelandEk til Finansavisen.

De aller dyreste boligene

Han prater om sjiktet for de aller dyreste boligene som omsettes her i landet. En oversikt over tinglyste boligsalg ifjor og hittil i år viser at det er en stadig voksende andel boliger hvor kjøperne må ut med 50 millioner kroner eller mer. Dette er også kjøpergruppen inneforstått med, mener Ek:

- Når vi diskuterer hva folk er villige til å betale for det riktige objektet, skjønner de at de fort må ut med over 50 millioner for å få det de ønsker hva gjelder størrelse, utforming og kvalitet, sier megleren, og oppsummerer:

- Det er flyttet noen grenser, og det har skjedd iløpet av det siste halvannet året.

Han sier én utfordring med markedet for slike svært dyre boliger er at objekter fort kan bli liggende - lenge.

- Hvis man ikke har riktig feeling for hva som forventes og kreves i markedet, blir boliger liggende. Folk er utrolig kresne, og stemmer ikke alt blir eiendommen liggende.

Inn for landing

Siden nyttår er det tinglyst ni eiendomstransaksjoner i prisklassen fra 25 millioner kroner og oppover i Oslo og Akershus. Noen av salgene fant sted i 2016, deriblant flyarving Lars Ola Kjos’ kjøp av Bombakken 8 på Lysaker, også kjent som «Villa Gilje».

Som tidligere omtalt i Finansavisen var prisantydningen opprinnelig 40 millioner kroner, så Kjos fikk med andre ord et priskutt på to millioner for den historiske villaen fra 1896.

I fasjonable Madserud allé, på sydsiden av Frognerparken i Oslo, ligger herskapsvillaene på rekke og rad. Her har Glava-arving Denise Anfinnsen betalt 36,3 millioner kroner for nummer 17 i den kostbare gaten.

På sensommeren 2015 omtalte Finansavisen at Madserud allé nummer 19 hadde vært forsøkt solgt siden 2013, først med en prislapp på 35 millioner kroner. Den ble så kuttet til 29,8 millioner. Men prisen måtte ytterligere ned, til 29,1 millioner kroner, før adm. direktør i Awilhelmsen Capital, Arve Ree, og Paulina P. Ree slo til. Selger av eiendommen var Morten Kristian Tunge.

Flere økonomisaker:

- Boligtoppen er nådd

Ukjent eiendomsmagnat hamstrer boliger

Her stiger boligprisene mest i Oslo

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media