Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stadig flere får lønn etter resultat

Mange bedrifter har gått fra rigide lønnssystemer til mer ytelsesbasert lønn for å holde på sine ansatte. Det viser en undersøkelse fra Senter for økonomisk analyse, ECON.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 19 bedrifter var med i undersøkelsen, som forskerne Knut Arild Larsen og Ola Nafstad har gjennomført.

Minst bruk av resultatlønn finner vi i bedrifter som har mange fagorganiserte, skriver Aftenposten. Men undersøkelsen kalt «Belønningssystemer i bedrifter», viser at også bedrifter med fagorganiserte i større grad vurderer å tilby sine ansatte en lønn som er avhengig av ytelse.

- Økt konkurranse mellom selskapene fører til at både selskapet og de ansatte ønsker et mer resultatbasert system, mener Larsen.

Nafstad mener resultatbasert lønn er en nødvendighet for at ikke bedriftene skal miste sine ansatte.

- Mister de sine viktigste ansatte, taper de også i konkurransen, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling