Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stadig flere fengsles for sine meninger i Kina

Opposisjonen knuses.

KNUSER OPPOSISJONEN:  Kinas president Xi Jinping og hans folk har en kampanje på gang for å bli kvitt opposisjonelle. En av de mest omfattende som er registrert i Kina. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Scanpix
KNUSER OPPOSISJONEN: Kinas president Xi Jinping og hans folk har en kampanje på gang for å bli kvitt opposisjonelle. En av de mest omfattende som er registrert i Kina. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Kina ble 1.384 personer tiltalt for å ha satt statens sikkerhet i fare i 2013. Det er 32 prosent mer enn året før, ifølge menneskerettighetsgruppen Dui Hua.

Tiltalene fordelte seg på 307 straffesaker - 57 prosent flere enn året før, da Xi Jinping overtok som kommunistpartiets generalsekretær, melder Aftenposten. Året etter ble Xi president.

- Vi uavhengige forsvarere er overbevist om at stadig flere nå blir strafforfulgt for sine meninger, sier en advokat til Aftenposten.

Deler av økningen skyldes terrortrusselen myndighetene står overfor i regionen Xinjiang, men menneskerettighetsaktivister, diplomater og andre observatører sier numrene også skjuler mange andre, som blant annet tiltales for å kritisere regimet.

Bare under Tibet-opptøyene i 2008 ble flere tiltalt for å utgjøre en fare for statens sikkerhet.
(NTB)