Stadig flere forsinkelser på Gardermoen

Fem måneder etter at Oslo Lufthavn på Gardermoen åpnet for fullt, er stadig færre fly i rute. På enkelte dager kan over 80 prosent av avgangene være forsinket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens 26 prosent av avgangene var forsinket i januar, steg tallet til 31 prosent i februar, viser tall fra Luftfartsverket.

Målsetningen er at bare 5 prosent av avgangene skal være forsinket.

- Alt tyder på at statistikken for mars blir enda verre, sier fungerende luftfartsdirektør Lasse Bardal til Aftenposten Aften.

Det voldsomme snøfallet må ta mye av skylden for svært dårlig punktlighet de siste dagene. Så langt i mars har bare 48,6 prosent av flyene tatt av til fastsatt tid.

- Jeg tror det blir noe bedre i tiden som kommer, men målet om 95 prosent punktlighet blir helt sikkert ikke nådd denne vinteren, sier informasjonsdirektør i SAS, Simen Revold.

Et lite lyspunkt midt i forsinkelsene er at det finnes dager da punktligheten nærmer seg målet på 95 prosent.

Til tross for forsinkelser viser en undersøkelse som Feedback har gjort at to av tre norske flypassasjerer er fornøyd med den nye hovedflyplassen på Gardermoen. Men misnøyen øker jo mer folk reiser.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer