Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stadig flere Frp-ere positive til EU

Over 40 prosent er positive, en økning på rundt 10 prosentpoeng siden i fjor høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Stadig flere i Fremskrittspartiet sier ja til norsk medlemskap i EU. Over 40 prosent er positive, en økning på rundt 10 prosentpoeng siden i fjor høst.

Det viser undersøkelser Sentio har gjort på oppdrag fra Nationen.

- Frp er blitt et stort folkeparti. Når det gjelder EU-holdningene er Frp et slags Mini-Norge. I denne saken speiler partiet befolkningen, sier seniorforsker Arve Østgaard i Sentio.

Han understreker likevel at Frp-ernes holdning til EU svinger.

Av de 41 representantene Frp har på Stortinget sa 18 før sommeren nei til EU, 8 sa ja til, 9 sa at de ikke visste og 6 svarte ikke på spørsmålene.

Stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen sier at et møte i Nei til EU bidro til at han meldte seg inn i Europabevegelsen.

- En fundamentalistisk holdning til handel over landegrensene og til Europa blir presentert i Nei til EU. Det bidro nok til å presse fram en ja-holdning hos meg, sier Knudsen.

Han understreker at han står på partiets linje i EU-saken, som sier at spørsmålet skal avgjøres i en folkeavstemning. Knudsen påpeker likevel at partiet hele tiden har stått for et ja til EØS.

- Jeg ser både positive og negative sider ved EU. Jeg ser et demokratiproblem i EU og jeg ser at det er for mye byråkrati. Som Frp-er har jeg også fryktet det frie arbeidsmarkedet i EU, sier Knudsen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media