Stadig flere melder fra om skjulte formuer

Økte med 35 prosent.

SKJULT:  153 personer kontaktet Skatteetaten for å melde fra om penger de ikke hadde oppgitt i løpet av årets første seks måneder, skriver Aftenposten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SKJULT: 153 personer kontaktet Skatteetaten for å melde fra om penger de ikke hadde oppgitt i løpet av årets første seks måneder, skriver Aftenposten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

153 personer kontaktet Skatteetaten for å melde fra om penger de ikke hadde oppgitt i løpet av årets første seks måneder, skriver Aftenposten.

Selv om skatten må betales med renter for inntil ti år tilbake i tid, er det likevel tilgivelse for den som melder fra frivillig. Dersom disse opplysningene gis på eget initiativ slipper man tilleggsskatt selv om pengene har vært holdt skjult.

Norske skattemyndigheter fattet vedtak i 100 saker i første halvår der folk hadde meldt om formuer og inntekter frivillig. For disse sakene ble det samlede skattepliktige beløpet fastsatt til 2,5 milliarder kroner for formue og 145 millioner for inntekt.

Til sammen 213 personer fikk skatteamnesti i fjor. Det er Sveits som er nordmenns favorittland for å skjule penger i utlandet. Nå har blant annet press fra USA ført til at det er blitt lettere å få opplysninger om utlendingers formuer i sveitsiske banker.

Skattedirektør Hans Christian Holte mener nordmenn nok føler et sterkere press enn før.

- Jeg tror de føler et økt press. Pengene er typisk gjemt på en konto i Sveits. De ser at Sveits og andre land gir oss mer informasjon enn før, og de gir den raskere. Vi har informert om at vi får opplysninger lettere enn før, og dette er nok kjent blant dem det gjelder, sier Holte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer