Stadig flere piratangrep

Antallet nesten doblet fra i fjor.

ØKER: Mistenkte pirater inspiseres av et amerikansk marinefartøy 11. februar i år. Nå viser det seg at antallet piratangrep har doblet seg siden i fjor.
ØKER: Mistenkte pirater inspiseres av et amerikansk marinefartøy 11. februar i år. Nå viser det seg at antallet piratangrep har doblet seg siden i fjor.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjørøverne blir stadig mer aktive, og antallet piratangrep er nesten doblet fra i fjor, viser tall fra den internasjonale sjøfartsorganisasjonen IMB.

I første kvartal i år ble det registrert 102 piratangrep, sammenlignet med 53 i samme periode i fjor.

61 av angrepene fant sted i farvannet utenfor Somalia, til tross for at området nå patruljeres av en EU-ledet marineflåte.

I samme periode i fjor, før de utenlandske marinefartøyene kom på plass, ble det registrert seks piratangrep utenfor Somalia.

Utenfor kysten av Nigeria slo sjørøvere til mot sju skip i første kvartal, og like mange ble forsøkt kapret utenfor Peru. Utenfor Vietnam var det fire piratangrep i årets tre første måneder.

Utenfor Indonesia, som tidligere var et yndet farvann for sjørøvere, ble det registrert bare ett angrep i årets tre første måneder, mot åtte i samme periode i fjor.

34 skip ble bordet, 29 ble beskutt og ni ble kapret i første kvartal i år. 178 besetningsmedlemmer ble tatt som gisler, to ble drept og ni ble såret, viser tall fra IMB.

Utenfor Somalia har piratvirksomheten tatt seg ytterligere opp i april. Rundt 25 skip er angrepet av pirater de siste ukene, og minst tolv skal være kapret.

(NTB)