Stadig flere stater tar Trumps innreiseforbud for retten: - Dette er et muslimforbud med et annet navn

Washington og New York i spissen for søksmål.

INNREISEFORBUD: Donald Trumps reviderte innreiseforbud skal prøves. Stadig flere stater melder seg på i den juridiske kampen mot Trump presidentordre. Foto:  REUTERS / Carlos Barria / NTB scanpix
INNREISEFORBUD: Donald Trumps reviderte innreiseforbud skal prøves. Stadig flere stater melder seg på i den juridiske kampen mot Trump presidentordre. Foto:  REUTERS / Carlos Barria / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tidligere denne uka ble det kjente at staten Hawaii tar Donald Trumps innreiseforbud for retten, i et forsøk på å få stoppet det.

Og nå melder flere stater seg på i den rettslige kampen mot Trumps presidentordre.

- Ikke så fort

Det er justisimisteren i Washington som vil be en føderal dommer om å blokkere Trumps innreiseforbud før det trer i kraft, skriver nyhetsbyrået AP.

Justisministrene i Massachusetts, New York og Oregon har varslet at de vil være med på søksmålet. Minnesota er allerede med.

- Min beskjed til Trump er: Ikke så fort. Etter å ha brukt en måned på å fikse en presidentordre som han forhastet seg med og som ikke virket, så har den nye ordren de samme ulovlige motivasjoner som originalen, sier justisminister i Washington, Bob Ferguson.

Justisministrene i de fire statene mener de har en sterk sak, og i en uttalelse fra justisministeren i New York, Eric Schneiderman, heter det at presidentordren «er et muslimforbud med et annet navn».

Han får støtte av Ferguson i Washington.

- Den reviderte presidentordren treffer smalere, men påfører fremdeles skade. Dette er i realtiteten et muslimforbud, sier Ferguson til CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer