OFTERE I KAMP:
Arkivbilde av et av Forsvarets kjøretøy stormpanservogn av type CV90. Det var et kjøretøy av denne typen som mandag ble sprengt av en veibombe nær Ghowrmach, ikke langt fra Meymane i Afhganistan. En norsk soldat ble drept mens to andre fikk lettere skader.
Foto: Lars Magne Hovtun / SCANPIX
OFTERE I KAMP: Arkivbilde av et av Forsvarets kjøretøy stormpanservogn av type CV90. Det var et kjøretøy av denne typen som mandag ble sprengt av en veibombe nær Ghowrmach, ikke langt fra Meymane i Afhganistan. En norsk soldat ble drept mens to andre fikk lettere skader. Foto: Lars Magne Hovtun / SCANPIXVis mer

Stadig hardere kamper for norske soldater

Styrkene oppsøker i større grad de farligste områdene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||De norske soldatene som tjenestegjør i Afghanistan, havner i flere kampsituasjoner enn tidligere. Styrkene oppsøker i større grad de farligste områdene.

Afghanistan-soldater TV 2 har snakket med, bekrefter at det stadig blir farligere å være på oppdrag for Norge i det sentralasiatiske landet.

- Jeg har vært flere ganger i Afghanistan. Det er ingenting som er i nærheten av den intensiteten og det omfanget som vi har opplevd flere ganger i uken på bakken de siste to månedene, forteller major Rune Wennerberg i Telemark bataljon.

De norske troppene som tjenestegjør i Faryab-provinsen, får nå en styrkeøkning på 1.000 amerikanske og 1.500 afghanske soldater. Allikevel er de forberedt på å miste flere folk.

- På sikt så er jeg helt sikker på at vi vil få kontroll på dette her. Men på kort sikt er jeg sikker på at det blir betydelig verre før det blir bedre, sier Wennerberg.

22 år gamle Claes Joachim Olsson ble drept da en panservogn kjørte på en veibombe i Ghowrmach-distriktet i Afghanistan mandag. Olsson er den femte norske soldaten som har blitt drept i tjeneste i Afghanistan.

(NTB)