Stadig høyere dødstall på Haiti

Flom og ras som følge av voldsomt uvær har tatt minst 600 menneskeliv på Haiti de siste dagene. Verst er situasjonen i byen Gonaives som delvis står under vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Talsmenn for lokale myndigheter opplyser at over 500 mennesker er omkommet i Gonaives, en by med rundt 200.000 innbyggere.

Også rundt byen Port-de-Paix er situasjonen dramatisk, og ifølge lokale talsmenn er det meldt om over 50 omkomne.

Ifølge en talsmann for FNs stabiliseringsstyrke på Haiti, Toussaint Congo-Doudou, er det totale antallet døde dermed kommet opp i minst 600.

Landesorg

Statsminister Gerard Latortue erklærte mandag tre dagers landesorg i Haiti, som også i mai ble rammet av flom. Den gang omkom rundt 2.000 mennesker i grenseområdet mot Den dominikanske republikk.

Redningsarbeidet er svært vanskelig fordi veier og bruer mange steder er vasket vekk av vannmassene. De døde blir dermed liggende, mens de overlevende mange steder lider under desperat mangel på mat, medisiner og rent drikkevann.

Hjelp på vei

En talskvinne for FNs matvareprogram (WFP) på Haiti, Anne Poulsen, opplyste mandag kveld at 12 lastebiler med nødhjelp var på vei mot Gonaives.

Verdens helseorganisasjon (WHO) sendte også 15 lastebiler med nødhjelp mot området, men det er uvisst når hjelpen kommer fram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer