INTENS OPPRYDNING: I natt var veiene inn til Sunndal stengt, og rasfaren førte til nye problemer i dag. Foto: INGRID KÅRVAND ELLEVSET / DRIVA
INTENS OPPRYDNING: I natt var veiene inn til Sunndal stengt, og rasfaren førte til nye problemer i dag. Foto: INGRID KÅRVAND ELLEVSET / DRIVAVis mer

Stadig nye ras på Nordmøre

Nye veier kan bli stengt på kort varsel. Skolebarn holdes fortsatt hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||• Sjekk oppdaterte veimeldinger på db.no/vei

 (Dagbladet): I natt lavet snøen ned over Nordmøre igjen, samtidig som det kom meldinger om ferske skred. Mildvær kan bidra til å øke rasfaren ytterligere.

- Snøfall i natt var det verste som kunne skje, sier medlemmer i krisestaben i Sunndal til NRK.

E136 i Romsdalen var klokka 08 i dag ennå stengt tre steder i Romsdalen på grunn av rasfare, i likhet med flere andre viktige veiforbindelser (se faktaboks).

- Vi har medarbeidere som vurderer alle vegstrekningene på de andre fylkesvegene utover dagen, skriver seksjonsleder Ivar Hol i Statens Vegvesen i en pressemelding.

Ifølge ham er forholdene nå så dårlige at andre veier kan bli stengt på kort varsel.

-  Dette er noe vi vurderer fortløpende, sier Hol.

I Sunndal blir fortsatt rundt tusen elever holdt hjemme fra skolene, og en familie er fortsatt evakuert fra eneboligen sin. Det er i tillegg ennå restriksjoner på hvor beboerne i et blokk med 16 boliger kan oppholde seg.

- De får ikke lov til å oppholde seg ved vinduene mot området. Vi frykter lufttrykket ved et ras, sier ordfører Ståle Refstie (Ap) til Dagbladet.

250 husstander i kommunen er uten strøm, etter at ras har tatt med seg flere kraftlinjer.

Statens vegvesen hadde i morgentimene ikke full oversikt over nye skred som har gått over de stengte veiene, men jobber kontinuerlig med å vurdere sikkerheten på veistrekningene.

Skredfaren i området ble i går vurdert av geologene til å være fire, på en skala fra en til fem. Det var i morges ventet et oppdatert skredvarsel fra ekspertene i NGI klokka 09.30. De drar i morgentimene ut på ny befaring i de utsatte områdene.

Rasfaren er fortsatt svært stor.

- Hittil har vi vært heldige, og det har gått ganske bra, sier Refstie.