Stadig nye tilfeller av glassbiter i svensk kylling

Kjøttvarer fra den svenske kyllingprodusenten Kronfågel.

STOCKHOLM Å FREDAG: Roland Hedin i matvarebutiken VI "Matpressen" fjernet fredag Kronfågels varer fra frysedisken i butikken på Rålambshovsvägen i Stockholm. Den svenske kyllingprodusenten Kronfågel trekker tilbake all fryst kylling etter at det er oppdaget fire nye tilfeller med glassbiter i kjøttvarer fra produsenten.
Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
STOCKHOLM Å FREDAG: Roland Hedin i matvarebutiken VI "Matpressen" fjernet fredag Kronfågels varer fra frysedisken i butikken på Rålambshovsvägen i Stockholm. Den svenske kyllingprodusenten Kronfågel trekker tilbake all fryst kylling etter at det er oppdaget fire nye tilfeller med glassbiter i kjøttvarer fra produsenten. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det dukker stadig opp nye tilfeller med glassbiter i kjøttvarer fra den svenske kyllingprodusenten Kronfågel.

Mandag ble det funnet glassbiter i kylling både i Umeå i nord og i Ystad sør i Sverige. Men selskapet planlegger ikke å stanse nye kyllingleveranser før de nye funnene er undersøkt.

- Vi må få dem inn først og analysere dem slik at vi vet om det dreier seg om glass. Også politiet må få se på de to reklamasjonene vi har fått i dag, før vi gjør noe ytterligere, sier informasjonssjef Jenny Fridh.

I Ystad ble bitene funnet i fersk kylling pakket på Kronfågels anlegg i Valla i Södermanland, som tidligere er blitt rammet av glassfunn.

Kyllingprodusenten valgte i forrige uke å trekke tilbake 500 tonn fryst kylling etter at det ble gjort en rekke funn av glassbiter i Kronfågels varer.

Produkter fra Kronfågel selges også i butikker langs norskegrensen, blant annet på Svinesund. Produsenten sa i forrige uke at norske kunder som har kjøpt kyllingprodukter fra Kronfågel, kan returnere varene til butikken og få pengene tilbake.

Det er mistanke om at det kan være snakk om sabotasje, men politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer