Sterk vekst:  Boligbyggerne melder om friskt boligsalg i mai. Byggingen i Oslo henger imidlertid ikke med. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Sterk vekst: Boligbyggerne melder om friskt boligsalg i mai. Byggingen i Oslo henger imidlertid ikke med. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Stadig sprekt boligsalg

Men ifølge boligprodusentene henger ikke boligbyggingen i Oslo med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Etter årets fem første måneder har igangsettingen av boliger steget 22 prosent, mens salget viser en vekst på 32 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Det viser tall lagt frem av Boligprodusentenes Forening onsdag.

- Ved utgangen av mai viser våre tall at vi har igangsatt overkant av 27 000 nye boliger det siste året, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, i en kommentar.

- Vi er inne i en positiv trend, men boligbyggingen i Oslo-regionen klarer ikke å henge med.

Leiligheter dominerer Leilighetsmarkedet dominerer veksten i salget og utgjør andelsmessig nesten halvparten av solgte boliger hittil i år.

Veksten i leilighetsmarkedet i årets første fem måneder er på 75 prosent mot samme periode i fjor. For eneboliger og småhus er salgsnivået opp med 6 prosent for begge byggtyper.

- Vi er fornøyd med utviklingen i salget, og vi ligger nå på en årstakt på 29 000 solgte boliger, sier Jæger.

De fleste fylkene i landet viser en til dels kraftig vekst i salget mot fjoråret. Sterkest vekst har vi i Oslo, Akershus, Trøndelagsfylkene og Nordland. I de to store fylkene Rogaland og Hordaland er det bare små endringer i salget fra samme periode i fjor.

Flere nyheter Vil ha forbud mot å kuppe bolig før visning
Bor du i en av Norges billigste kommuner?
Bolig: - Bare idioter får ikke solgt