Stående applaus for doktor Gro

Gro Harlem Brundtland ble valgt til ny generaldirektør for Verdens Helseorganisasjon med overveldende flertall. Fra en egen tronstol kunne doktor Gro motta helseorganisasjonens stående ovasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bare sju av de 191 landene i WHO stemte imot at Gro skulle få sjefs-jobben.

Med ektemannen Arne Olav ved sin side mottok Gro helseforsamlingens stående applaus, og hun ble deretter kalt opp på podiet for å bli gratulert av forsamlingens president, Dr. Faisal Rahdi Al-Mousawi fra Bahrain, og den avtroppende toppsjefen, japaneren Hiroshi Nakajima.

En egen tronstol var satt opp for Gro på podiet, og der ble den nye generaldirektøren sittende i ensom majestet mens de seks regionsjefene i WHO i tur og orden framsa sine gratulasjonshilsninger.

- Det er med den aller største glede jeg gratulerer deg på vegne av hele organisasjonen. Du er kjent for din kamp for miljøhelse og dine lederegenskaper. Nå skal du kjempe for verdens syke. WHO fyller i år 50 år, og du tar over på terskelen av et nytt århundre. Vi ønsker deg lykke til, sa forsamlingens president, og applausen og blitzregnet brøt ut på nytt.

Alle gratulantene framhevet Brundtlands politiske erfaring og hennes innsats for miljøet. Hun ble framstilt som en moderne, reformvennlig leder som gjennom sin lange karriere har vist at hun får ting gjort.

(NTB)

PÅ TRONEN: Gro Harlem Brundtland har inntatt lederstillingen i WHO.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer