Stående applaus og høylytt misnøye

Byråd Ann Kathrine Tornås (KrF) ble møtt med et unisont hylekor fra rundt 200 blitzere da hun orienterte byutviklingskomiteen i Oslo under en åpen høring om framtiden til Blitzhuset i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både blitzerne selv, oppgitte naboer og tidligere politikere orienterte Byutviklingskomiteen i Oslo kommune om hvordan det anarkistiske ungdomsmiljøet oppfattes av omgivelsene og hvordan det fungerer.

Mange av de inviterte ga miljøet en uforbeholden støtte som et viktig sted der det er lov å være annerledes.

Støtter vold

- Det finnes positive sider ved Blitz, det tror jeg faktisk vi er enige om. Men kommunen kan ikke fortsette å støtte et miljø som støtter vold og trusler om vold, sa Ann Kathrine Tornås i sin orientering til komiteen.

Bakgrunnen for høringen var et forslag fra Fremskrittspartiets representant og varaordfører Svenn Kristiansen som går ut på at Oslo kommune skal si opp den ensidige leieavtalen den har med ungdomsmiljøet. Avtalen ble inngått av byrådet på midten av 1990-tallet, og ordningen som ble etablert bestemte hvordan gården skulle brukes og vedlikeholdes. Hele byrådet stiller seg bak det private forlaget fra Kristiansen.

- Så vidt jeg husker oppsto det ikke brudd på avtalen etter at den var inngått. Blitz oppførte seg bra, svarte tidligere byråd Terje Kvalheim på spørsmål fra komitémedlemmene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer