Staff: - Dette er svært grove beskyldninger

Advokat Tor Erling Staff mener innholdet i Anooshes brev er svært vanskelig å kontrollere. - Dette er svært grove beskyldninger, ikke bare mot min klient, men mot hele hans familie, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Staff, som forsvarer den tiltalte Zahirudin Shamsi (32), kjente ikke til brevet før Dagbladet snakket med ham i går kveld.

- Dette er voldsomme beskyldninger fra en kvinne som åpenbart er ganske ressurssterk og forstår å framstille sin sak slik at hun vinner sympati. Dette brevet er ikke særlig ulikt brev vi advokater får stadig vekk når det gjelder ekteskapskonflikter. Det vanskelige er at beskyldningene i brevet i hovedtrekk ikke er kontrollerbare, sier Tor Erling Staff.

Partsinnlegg

Han reagerer på at Dagbladet velger å trykke et brev som han ser som et klart partsinnlegg i en pågående sak.

- Det er ikke tradisjon for at norsk presse offentliggjør denne type brev i noe som dreier seg om en intern ekteskapskonflikt. Jeg stiller spørsmål ved om brevet ville blitt offentliggjort dersom min klient var norsk. Dagbladets kilder søker å gi inntrykk av at dette er en prinsippsak. Jeg tror det er galt. Vi kjenner de ytre konturene, men vi kjenner ikke til hva som rørte seg inne i gjerningsmannen, sier Staff.

To verdener

Zahirudin Shamsi (32), har bare forklart seg om selve drapet den 26. april.

- Dette dreier seg om to forskjellige verdener. Min klient følte hun brukte barna mot ham, sier Staff.

Ut fra innholdet i Anooshes brev finner Staff det svært merkelig at hun tross sin uttrykte frykt likevel en stund lot mannen få ha samvær med barna.

Han tror ikke brevet vil få stor betydning som bevis.