Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Staff: - Han er et offer for kvinnekampen

Drapet på Anooshe 26. april i fjor førte til sterk debatt om vold mot kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Den drapstiltalte afghaneren Zahirudin Shamsi er et offer for den norske kvinnekampen, mener forsvareren hans, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff.

- Det er sjelden å se en sak hvor så mange såkalte eksperter er inne på banen så fort, med så sterke fordømmelser, sa Tor Erling Staff til Dagbladet, da klienten hans ble framstilt i forhørsretten.

- Kvinnekamp

Nå, foran straffesaken i Romsdal tingrett, forsterker han uttalelsen:

- Alle norske myndigheter har falt for Anooshe, og egentlig bare vist Shamsi en kald skulder. Hadde det vært en bror han hadde skutt, hadde det vært en far, hadde det vært alt annet enn en kvinne, så tror jeg saken hadde vært en helt annen. Hans ulykke er at dette har skjedd midt oppe i en norsk kvinnekamp, sier den kjente advokaten.

Alvorlig

Tiltalte Zahirudin Shamsi nekter straffskyld etter tiltalen.

Tor Erling Staff har bedt om at professor Unni Wikan blir oppnevnt som sakkyndig.

- Hun skal orientere retten omkring en del av de temaene som vil ligge under en slik sak. Det gjelder forholdet mellom kvinne og mann, relatert til islam og afghansk kultur, samt forhold vedrørende ekteskap, skilsmisse, omsorg for barn og om forhold vedrørende ære, men det betyr ikke at jeg kaller dette et æresdrap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media