Staff: - Helt uforståelig

Advokat Tor Erling Staff har fått varsel om at han kan bli tatt av som forsvarer for den hovedtiltalte i Beheim Karlsen-saken. - Aldeles uforståelig, sier Staff til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ettermiddag fikk Staff varselet om at han kan risikere å miste Beheim Karlsen-saken.

- Jeg har ikke opplevd en så spesiell situasjon tidligere. Her går saken ut over det forutsatte programmet. Jeg tror ikke dette har hendt før, sier Staff til Dagbladet.no.

Rettssaken mot de to siktede i Beheim Karlsen-saken starter den 13. mars i år. Den var først berammet til fire dager, men den 19. januar i år ble det klart at tiltalen mot de to siktede ble utvidet til også å gjelde rasismeparagrafen. Dermed er hovedforhandlingene berammet til to uker - i stedet for de fire opprinnelige dagene.

Kjendisadvokaten har fått frist på seg til i morgen tidlig klokka 10 med å gi svar til sorenskriveren i Indre Sogn Herredsrett.

Ingen lang forsinkelse

Staff har tidligere bedt om at saken må bli utsatt fordi den tar lengre tid enn planlagt. Men sorenskriveren mener Staff må rydde plass for saken - eller miste den.

- Hovedforhandlingene er nå utvidet fra fire dager til to uker. Den andre uka kan jeg ikke stille opp, men jeg kan alle ukene i april og mai - med unntak av en. Så her er det ikke snakk om noen lang forsinkelse, sier Staff.

Staff har snakket med sin klient etter at han mottok varselet fredag.

- Han kan heller ikke forstå dette. Han vil jo ha meg som sin forsvarer, sier Staff.

Tor Erling Staff er forsvarer for en av de to ungdommene fra Naustdal i Sunnfjord som er tiltalt for vold, trusler og rasehets mot den 17 år gamle indiskfødte Arve Beheim Karlsen. 17-åringen ble funnet druknet ved utløpet av Sogndalselva 25. april 1999.

FORSTÅR DET IKKE: </B>Tor Erling Staff forstår ikke at rettssaken ikke kan utsettes.