Staff: - Jahr er forhåndsdømt

Tor Erling Staff er forsvarer til den drapssiktede nynazisten Joe Erling Jahr (19). Han kritiserer politiet for å ha forhåndsdømt Jahr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapssiktede nynazisten Joe Erling Jahr (19) ble utlevert fra Danmark i går. Siden da har han nektet å la seg avhøre av politiet. Dette etter anmodning fra forsvarer Tor Erling Staff.

- Jeg har rådet min klient til å ikke la seg avhøre. Nå er det greit å få litt distanse til saken og å få vite hva politiet bygger saken på, sier Staff til Dagbladet.no.

- Uriktig av politiet

Staff er ikke nådig når han snakker om politiets behandling av saken.

- Jeg synes det er spesielt at politiet har gått ut som de har gjort. Min mann er ikke bare forhåndsdømt av politiet, men også fra en vesentlig del av den norske befolkningen, sier advokat Staff.

Forsvareren forstår at politiet har behov for å informere media, men er helt uenig i måten de har gjort dette på.

- Her har man glemt rettssikkerheten til personen, og jeg reagerer på dette. Dess mer alvorlig saken er, dess mer forsiktig må politiet være. I denne saken opplever jeg en uriktig politimessig opptreden, sier Staff.

Ikke skyldig

Staff fikk beskjed fra Danmark om at han skulle være Jahrs forsvarer. I går besøkte han Jahr i fengselet. I dag har han snakket med ham på telefon, og han vil avlegge Jahr et nytt fengselsbesøk i løpet av dagen.

- Jeg verken kan eller vil si noe av det Jahr har fortalt meg. Men han kommer til å erklære seg ikke-skyldig, sier Staff til Dagbladet.no.

- Sak styrket

19-åringen ble i går utlevert fra Danmark, og sitter fengslet ved Oslo politikammer.

- Han valgte å ikke la seg avhøre av oss i dag. Han blir fremstilt for varetektsfensling i morgen, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Politiet vil etter alle solemerker be om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud.

Politiet mener etterforskningen av drapet på Benjamin Hermansen (15) har gitt resultater den siste uka.

- Saken blir styrket dag for dag, sier Abrahamsen til Dagbladet.no.

  • Jahr landet på Gardermoen klokka 14.35 i går. Han kom med et ordinært rutefly fra Kastrup.
UTLEVERT: I går ettermiddag ankom den drapssiktede nynazisten Joe Erling Jahr (i midten) til Gardermoen med passasjerfly. Han eskorteres av politi ned gangveien fra flyet
<B>HARD KRITIKK: </B>Tor Erling Staff er forsvarer til den drapssiktede Joe Erling Jahr. Han mener politiet har vært med på å forhåndsdømme klienten.