Staff: - Jeg kjenner mennesker

I en mannsalder har Tor Erling Staff kjempet for klienter som står overfor kollektiv fordømmelse. Han synes jobben blir mer og mer spennende, og blir mer og mer forbannet på myndighetsorganene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nesten hver eneste dag er han i retten.

Om sine egne sterke sider som forsvarer, sier han:

- Jeg kjenner mennesker lite grann og skjønner en del av menneskenaturen. Jeg prøver å gi klienten trygghet. I retten kan jeg vise skjønnsomhet, og vurderer før jeg handler fullt ut. Jeg har heller ingen stor frykt i forhold til myndighetsorganer. Jeg bruker meg selv, og er ikke gjerrig på meg selv. Og så er viktig å kunne bruke ord. En rettssak er jo en påvirkningsprosess, sier Staff.

Tor Arne Erling Staff

Alder: 68 Bosted: Oslo Inntekt i 1999: 1118700 Formue i 1999: 4013000 Familie: To sønner. Sønnen Trygve er jurist i Advokatfirmaet Staff

Føler seg fram

- Kan du bli bedre på noe?

- Jeg kan forbedre meg på alt. Jeg er ikke systematiker i mitt arbeid og setter for eksempel ikke opp prioritetsrekkefølgen for en prosedyre. Men min mening er at skjønnsomhet er viktigere i retten, det å føle seg fram. Jeg vet i hovedtrekk hva jeg vil gjøre, men kjenner alltid på stemningen, hvordan retten reagerer, hvordan tiltalte reagerer. Å føre et forsvar er ikke som å bygge et hus ut fra ferdige planer, sier Staff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer