Staff: - Pedofili-saken i Thailand arrangert

Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff mener thailandsk politi brøt alle regler for saklighet og nøytralitet i forbindelse med pågripelsen av den pedofilisiktede nordmannen i Jomtien i Thailand. Han synes det virker som om hele saken er arrangert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg har hele tiden hatt en følelse av at man her står overfor en ren provokasjon, eller en helt usedvanlig blanding av roller, som er aldeles ukjent i norsk tenkning, sier Staff til NTB.

Han er engasjert til å bistå den siktede 49-åringen av hans mor. Hordalendingen, som ikke ønsker hjelp fra den norske ambassaden i Bangkok, har skrevet under på at han ønsker Staff som advokat.

Staff er særlig kritisk til at den ene av redaktørene i lokalavisen Pattaya Mail, Amorn Malhotra, var til stede under arrestasjonen på Manipha Guesthouse i Jomtien 11. januar. Malhotra er også president for en frivillig politistyrke med drøye 400 medlemmer.

- Dette er en total sammenblanding av roller som er ganske spesiell, påpeker høyestrettsadvokaten.

NRK og Redd Barna

- Jeg tror heller ikke at det er tilfeldig at arrestasjonen skjedde mens NRK var der nede med en Redd Barna-representant for å lage en reportasje om nettopp barnesexturisme. Så vidt jeg vet, skjedde nøyaktig det samme da svensk fjernsyn var der nede tidligere og skulle lage reportasje. Da ble «tilfeldigvis» en svensk mann som ble pågrepet, sier Staff. Politikaptein Nuengphathai Thiwakornkijkul som leder etterforskningen, har tidligere ikke lagt skjul på at dersom nordmannen får en streng straff, vil det være den perfekte advarsel til alle pedofile som tenker å reise til Thailand for å ha sex med barn. Staff har ikke selv snakket med 49-åringen som sitter varetektsfengslet i provinshovedstaden Chon Buri, men han holder seg informert via flere «kontakter» som besøker hordalendingen i fengselet. Disse kontaktene er nordmenn som har fast eller delvis fast tilhold i Bangkok og Pattaya, ifølge Staff.

Vil møte mannen

Reiser til Thailand - Jeg forsøker å orientere meg best mulig via hans kontakter i Thailand, og jeg forsøker å formidle orienteringer til ham via disse kontaktene. I tillegg forsøker jeg å avklare om pågripelsen var arrangert med mennesker som har noe kjennskap til forholdene i Thailand, mennesker som reagerer på samme måte som meg over det som er skjedd i forhold til 49-åringen, sier Staff. Han vil ikke kommentere hvordan det står til med nordmannen etter tre ukers opphold i provinsfengselet, ettersom han ikke har hatt direkte kontakt med ham ennå. - Jeg har jo et inntrykk av det, men det ønsker jeg ikke si noe om. Staff tar sikte på å reise til Thailand så fort som mulig, men har vanskeligheter med å få det til fordi han for tiden er opptatt med AUF-saken i Oslo byrett. Den skal etter planen fortsette til påske. - Så fort jeg får mulighet i forhold til AUF-saken, reiser jeg, fastslår han. En representant fra den norske ambassaden i Bangkok besøkte nordmannen i fengselet forrige lørdag. -49-åringen bekreftet at han ikke hadde behov for vår assistanse nå, sier andre ambassadesekretær Kjell Kristian Egge, og understreker at tilbudet om hjelp fortsatt står åpnet. Egge ønsker ikke å kommentere påstandene om at pågripelsen var arrangert.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer