Staff: - Tjukk i hue

ÅLESUND (Dagbladet): - Han var tjukk i huet som prøvde å gå gjennom sikkerhetskontrollen på Ålesund lufthavn Vigra med våpen i stresskofferten, sier advokat Tor Erling Staff om sin klient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag kunne dansken med norsk statsborgerskap forlate politihuset i Ålesund like fri som da han kom etter et tre timers avhør. Mens mannen midt i 20-årene stakk ut bakveien, møtte Staff og politiinspektør Ingar Bøen media på trappa til politihuset.

- Han fikk panikk da Securitas på flyplassen oppdaget at han hadde våpen i stresskofferten. Derfor tok han kofferten og løp fra stedet. Han vil ikke forklare hvorfor han hadde våpen av frykt for represalier. Samtidig erkjenner han tyveri av våpen og at han bragte det med seg inn isikkerhetskontrollen uten bæretillatelse. Kruttet er nå gått ut av saken, sier Staff med klar adresse både til politi og media.

I politiforklaringen, har mannen fortalt at han kom seg til land på Valderøy natt til tirsdag. Etter noen timers opphold delvis i et naust på øya, tok han første hurtigbåt fra Valderøy til Ålesund. Dette skjedde samtidig med at bevæpnet politi kontrollerte samtlige biler som passerte gjennom bomstasjonen som knytter Valderøy og Vigra til Ålesund fastland.

Politiet har tidligere hevdet at de også kontrollerte rutebåter.

Fra Ålesund haiket mannen til Oslo via Romsdal. Gjennom media ble han fortløpende orientert om politijakta som senere ble omgjort til en resultatløs redningsaksjon av mannen. Han ble sist observert i stormkastene på Vigrafjorden natt til tirsdag. Torsdag ettermiddag tok han kontakt med advokat Tor Erling Staff for å få råd.

- Mannen har dårlig samvittighet for å ha utløst politiaksjonen og bidratt til at den tyvlånte båten ble skadet, sier Staff.

- Politiet vil nå vurdere siktelse mot mannen for ulovlig våpenbesittelse, båttyveri og svake trusler. Det er en privatsak hva folk bærer i stresskofferten sin. Han vil ikke snakke om represaliene han frykter for,

sier politiinspektør Ingar Bøen.

<B>LITE LUR HANDLING:</B> - Min klient var tjukk i hue, sier Staff.