Staff: - Tjukk i hue

ÅLESUND (Dagbladet): - Han var tjukk i huet som prøvde å gå gjennom sikkerhetskontrollen på Ålesund lufthavn Vigra med våpen i stresskofferten, sier advokat Tor Erling Staff om sin klient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag kunne dansken med norsk statsborgerskap forlate politihuset i Ålesund like fri som da han kom etter et tre timers avhør. Mens mannen midt i 20-årene stakk ut bakveien, møtte Staff og politiinspektør Ingar Bøen media på trappa til politihuset.

- Han fikk panikk da Securitas på flyplassen oppdaget at han hadde våpen i stresskofferten. Derfor tok han kofferten og løp fra stedet. Han vil ikke forklare hvorfor han hadde våpen av frykt for represalier. Samtidig erkjenner han tyveri av våpen og at han bragte det med seg inn isikkerhetskontrollen uten bæretillatelse. Kruttet er nå gått ut av saken, sier Staff med klar adresse både til politi og media.

I politiforklaringen, har mannen fortalt at han kom seg til land på Valderøy natt til tirsdag. Etter noen timers opphold delvis i et naust på øya, tok han første hurtigbåt fra Valderøy til Ålesund. Dette skjedde samtidig med at bevæpnet politi kontrollerte samtlige biler som passerte gjennom bomstasjonen som knytter Valderøy og Vigra til Ålesund fastland.

Politiet har tidligere hevdet at de også kontrollerte rutebåter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer