Staff har fått sparken av Lommemann-siktede

Kan bety ny strategi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tor Erling Staff (75) har fått sparken som forsvarer for den siktede i Lommemann-saken. Dette kan varsle en ny strategi fra 56-åringen, som hittil ikke har forklart seg for politiet, skriver Aftenposten.no.

Ny forsvarer er Gunhild Lærum (45). Lærum har nylig vært forsvarer i en sak der en overgrepstiltalt lærer valgte motsatt strategi som den Lommemann-tiltalte og tilsto alt. Det setter fart i spekulasjonene om strategiendring.

Lærum selv vil verken bekrefte eller avkrefte at en slik kursendring er i emning.

- Det er et stort sakskompleks å sette seg inn i, jeg kan svare på dette seinere, sier advokaten til Aftenposten.no.

Tor Erling Staff, som kort tid etter arrestasjonen i januar gjorde seg bemerket ved å gå ut og avdramatisere forholdene 56-åringen er siktet for, samt fraråde ham å forklare seg, vil ikke kommentere forsvarerskiftet.

- Men jeg ønsker ham og Lærum lykke til.

Den 56-årige bergenseren står overfor Norges mest omfattende overgrepssiktelse, og er mistenkt for å ha forgrepet seg på opptil 150 barn over en 30-årsperiode. Så langt omfatter siktelsen 26 forhold.

Et nytt fengslingsmøte er berammet i Follo tingrett seinere i dag.

VRAKET SOM FORSVARER: Den Lommemann-siktede vil ikke lenger ha omstridte Tor Erling Staff (75) som forsvarer. Staffs strategi har blant annet gått ut på å råde sin klient til ikke å forklare seg for politiet. Sittende i bakgrunnen etterforskningsleder Jorid Kile Berg. Foto: HENNING LILLEGÅRD
VRAKET SOM FORSVARER: Den Lommemann-siktede vil ikke lenger ha omstridte Tor Erling Staff (75) som forsvarer. Staffs strategi har blant annet gått ut på å råde sin klient til ikke å forklare seg for politiet. Sittende i bakgrunnen etterforskningsleder Jorid Kile Berg. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Staff har fått sparken av Lommemann-siktede
FIKK OVERGRIPER TIL Å TILSTÅ: Gunhild Lærum (45) er den Lommemann-siktedes nye forsvarer. Hun har tidligere markert seg ved å velge stikk motsatt strategi som Staff, og fikk nylig en overgrepstiltalt lærer til å tilstå alt.