Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Staff: Innholdet i avtalen er spekulativt

Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff går knallhardt ut mot Wikborg, Rein & Co.s rolle i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Staff er nå er engasjert av investoren som trakk seg. Han mener det er åpenbart at advokat Atle Berentsen kjente til innholdet i investeringsavtalen av 9. juni 2004.

-  Advokatfirmaets engasjement oppfatter jeg som nærmest uforståelig - sett fra et advokatetisk synspunkt, sier Staff.

-  Wikborg, Rein & Co. er i nærheten av å være plassert i en bankfunksjon. Ved sin tilstedeværelse i investeringsavtalen gir firmaet selvfølgelig en form for garanti for avtalens innhold, fortsetter advokaten.

Om det som står i selve avtalen, sier Staff:

-  Jeg oppfattet innholdet så spesielt, spekulativt og nærmest korrumperende, at Wikborg, Rein & Co.s engasjement utvilsomt gjøres til gjenstand for en vurdering av de organer som i dag har med tilsyn av advokatvirksomhet å gjøre.

-  Korrumperende er et sterkt uttrykk. Kan du forklare nærmere hva du mener med uttrykket?

-  Jeg sikter til en bestemmelse i investeringsavtalen der investor gir anledning til å la ekstern rådgiver vurdere avtalen, slik at den eksterne rådgiveren gjennom lånets løpetid skal motta et fast honorar på 5000 kroner. Å bruke investorens rådgiver på denne måten, ser jeg som et klart forsøk på å få rådgiver til å gå god for investeringen, sier Staff.

-  På hvilken måte vil du karakterisere Wikborg, Rein & Co.s opptreden i denne saken?

-  Det er tragisk at et advokatfirma ødelegger sitt gode navn på denne type virksomhet, sier Staff.

- ØDELEGGER: - Det er tragisk at et advokatfirma ødelegger sitt gode navn på denne type virksomhet, sier Tor Erling Staff om Wikborg, Rein & Co.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media