- Staff legitimerer kvinnemishandling

Saera Khan (Ap) mener advokaten er skruppelløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I sin nye bok slår advokat Tor Erling Straff fast at norske domstoler bør gi strafferabatt for menn som utfører æresdrap.

Dersom to personer blir dømt for drap som etter loven skal straffes på samme måte, mener Staff at vedkommende som kan vise til at han drepte kona på grunn av ære, skal få lavere straff.

Er fly forbannet

- Utspillet er horribelt og legitimerer ondskapsfulle ukulturer som mishandler kvinner, sier Saera Khan, stortingspolitiker for Arbeiderpartiet. Hun hisser seg kraftig opp over Staffs siste utsagn.

- Staff er gammeldags, skruppelløs og har et konservativt kvinnesyn som hører hjemme i middelalderen og ikke i likestillingslandet Norge i 2007, sier hun til Dagbladet.no.

Staff hevder det norske samfunnet har forrådt fremmedkulturelle menn som har kommet til Norge. Domstolene har ingen forståelse for hvorfor æresdrap skjer, mener han.

- Mange som har kommet til Norge har andre tradisjoner, holdninger, moral og opplevelser av sine plikter og rettigheter. Dette velger norske domstoler ikke å ta hensyn til, sier advokaten til Dagbladet.

Blir kvalm

FÅR KRITIKK: Advokat Tor Erling Staff har nok en gang kommet med et kontroversielt utspill.
FÅR KRITIKK: Advokat Tor Erling Staff har nok en gang kommet med et kontroversielt utspill. Vis mer

- Å forstå betyr ikke at vi ikke skal sanksjonere voldelige handlinger. Og vi burde lære opp disse mennene i likestilling framfor å akseptere det de gjør. Staffs rørende omtanke for innvandrermenn er kvalmende, sier Khan.

I sin nye bok går Staff også til angrep på krisesentrene, som han beskriver som \'menneskelig ødeleggende\'. Khan betegner angrepet som frekt og provoserende.

- Vi kan ikke underslå at 70 prosent av dem som havner på krisesentrene er minoritetskvinner, sier Ap-politikeren.

<B>PROVOSERT</B>: Saera Khan (Ap) kaller Staffs omtanke for innvandrermenn «kvalmende».