Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Staff meldt død på VGs Nettby

Meldingen var falsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Borgerjournalist oppfordrer Staff til selvmord

Forsvarsadvokat Tor Erling Staff ble torsdag kveld meldt død på VGs nettsted Nettby.no. Meldingen var falsk.

En skribent på Nettby la ut et innlegg med tittelen «Tor Erling Staff er død». Under overskriften var det et bilde av en hvit kiste.

Nettby-sjef Rune Røsten fjernet den falske dødsmeldingen så fort redaksjonen ble oppmerksom på den. Røsten vil beklage saken overfor Staff.

Staff har, siden han ble den mistenkte lommemannens forsvarer, mottatt en rekke trusler. Med dødsmeldingen torsdag er truslene blitt mer markerte.

Staff vil likevel ikke politianmelde saken.

- Jeg ser på dette som en del av ytringsfriheten, selv om dette ikke er lovlige ytringer. Det er vel folk som mener at jeg har uttalt meg for ekstremt, og så vil de ta igjen. Men å se en kiste sånn ... Jeg vet jo selv at jeg ikke er oppi den. Det er spesielt, sier Staff til Nettavisen.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund reagerer på innlegget som ble publisert på VGs Nettby.

OMSTRIDT: Lommemannens forsvarer Tor Erling Staff har mottatt en rekke trusler i kjølvannet av uttalelser han har kommet med om sin klient. Foto: HENNING LILLEGÅRD
OMSTRIDT: Lommemannens forsvarer Tor Erling Staff har mottatt en rekke trusler i kjølvannet av uttalelser han har kommet med om sin klient. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

- Denne typen innlegg er langt utenfor presseetikkens rammer. Det går et viktig skille mellom ord og trusler, og dette er ikke bare en smakløshet. Det er en ytring som kan oppfattes som en drapstrussel, sier Kokkvold.

Nettby-leder Rune Røsten sier saken lå ute i bare ti minutter før den ble fjernet.

- At det kommer noe vi ikke liker noen ganger, må vi være forberedt på. I dette tilfellet dreide det seg om en bruker som ønsket å få større trafikk til sin egen profil. Han har nå fått skrivenekt for en periode, sier Røsten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media